Τουρκία κορωνοϊός: 168 θάνατοι – 1.610 νέα κρούσματα 10.827 οι συνολικοί ασθενείς – Ανησυχία στη γείτονα χώρα

0
59

Τουρκία κορωνοϊός: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Υγείας 37 περισσότεροι άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, πέθαναν το τελευταίο 24ωρο. Ειδικότερα, από την αρχή της εκδήλωσης της κρίσης του ιού στην Τουρκία, δηλαδή από τις 11 Μαρτίου, οι νεκροί ανέρχονται σε 168, ενώ τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 1.610.

Από τις 11 Μαρτίου ως σήμερα τα κρούσματα ανέρχονται σε 10.827.

Σημειώνεται ότι 162 άνθρωποι που νόσησαν και υποβλήθηκαν σε θεραπεία από τον κορωνοϊό, αποθεραπεύτηκαν. Παράλληλα ο πρόεδρος Ερντογάν προεδρεύει τις τελευταίες ώρες σε υπουργικό συμβούλιο το οποίο πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων για τη μη διασπορά του θανατηφόρου ιού. Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε διάγγελμα για το θέμα του κορωνοϊού μετά το πέρας του συμβουλίου.

Νωρίτερα σε καραντίνα εισήλθαν 39 κατοικημένες περιοχές 18 πόλεων την Τουρκίας στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Επιπλέον καραντίνα επιβάλλεται σε μια πόλη, έξι συνοικίες, 28 χωριά και τέσσερις κοινότητες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα.

Πηγή: Pagenews.gr