Τουρκία κορωνοϊός: Πρώτη φορά κάτω από 1.000 τα νέα ημερήσια κρούσματα

0
64

Τουρκία κορωνοϊός: Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων, για πρώτη φορά από τις 25 Μαρτίου, έπεσε κάτω από 1.000, ενώ καταγράφηκαν 972 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον αριθμό του συνόλου των κρουσμάτων σε 152.587 από την αρχή της κρίσης, καθώς και 23 θάνατοι από κορωνοϊό με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να έχει φτάσει στους 4.222  Παράλληλα, ο αριθμός των αποθεραπευθέντων στην Τουρκία έφτασε τις 113.987 καθώς το τελευταίο 24ωρο άλλοι 1.092 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Επίσης ο Κοτζά τόνισε ότι η τουρκική κοινωνία σε μεγάλο βαθμό τήρησε τα μέτρα κατά του κορωνοιού αλλά τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα λήξει η επιδημία αναφέρει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Αναφορικά με τη νέα απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Τουρκία που θα ισχύσει κατά τις ημέρες της εορτής του Μπαϊραμιού, από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι, «αν πάρουμε τα μέτρα μας τώρα, θα δούμε τα αποτελέσματα αργότερα. Δεν γνωρίζουμε πόσο θα συνεχίσει ο αγώνας κατά του ιού, γι’αυτό σχεδιάζουμε τη ζωή μας σε συνδυασμό με ορισμένα μέτρα».

Ο Κοτζά ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας για χρήση κατά την μετακίνηση μεταξύ πόλεων.

Οι πολίτες θα χρησιμοποιούν τον κωδικό της εφαρμογής για να δείχνουν ότι δεν είναι ασθενείς ούτε είναι φορείς του ιού και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τρένα και αεροπλάνα για τη μετακίνησή τους εντός της Τουρκίας. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει νωρίς την περίοδο ιατρικού  και θα είναι δυνατόν να οργανώνονται πτήσεις charter για το σκοπό αυτό. Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει για τους άνω των 65, είπε ότι όσοι θέλουν μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους κατά το Μπαϊράμι, αλλά δεν θα μπορούν να επιστρέψουν από εκεί που έφυγαν παρά μετά την παρέλευση ενός μήνα. Τέλος, ο Κοτζά είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει τη διενέργεια ελέγχου σε αεροδρόμια και τελωνειακές πύλες των επιβατών που έρχονται από το εξωτερικό. Σχετικά με την επαναλειτουργία των εστιατορίων και καφέ, ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, σύντομα.

Πηγή: Pagenews.gr