Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: 48 νεκροί – 1.708 κρούσματα σε 24 ώρες

0
92

Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: Περαιτέρω αύξηση εμφάνισε ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 48 νέοι θάνατοι και 1.708 νέα κρούσματα της νόσου. Πλέον, συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 4.055 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τα 146.457.

Τέλος, μέχρι στιγμής, έχουν πλήρως αναρρώσει 106.113 ασθενείς, ενώ το τελευταίο 24ωρο αποθεραπεύτηκαν ακόμη 2.103 άνθρωποι.

Σημειώνεται, πως ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα παραμένει κάτω από 100 από τις 26 Απριλίου. Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, δήλωσε στις 6 Μαΐου ότι η επιδημία τέθηκε «υπό έλεγχο» στην Τουρκία, αλλά σημείωσε πως πρέπει οι πολίτες να συνηθίσουν «να ελέγχουν την κοινωνική τους ζωή» με τήρηση μέτρων για την αποφυγή ενός νέου ξεσπάσματος.  Για την καταπολέμηση της πανδημίας, η κυβέρνηση ενέτεινε τα μέτρα όπως το κλείσιμο σχολείων, την απαγόρευση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και τη θέσπιση κατά περίσταση περιορισμών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Οι κάτοικοι των 30 πιο πυκνοκατοικημένων επαρχιών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τέσσερις ημέρες με έναρξη το Σάββατο. Σε υποχρεωτική καραντίνα από τις 21 Μαρτίου και τις 4 Απριλίου, αντίστοιχα, τα άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 20 ετών, επιτράπηκε από τις 10 Μαΐου να βγαίνουν από τα σπίτια τους μία φορά την εβδομάδα για τέσσερις ώρες, ως μέρος της μείωσης των περιορισμών. Εμπορικά κέντρα και κομμωτήρια άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα στην Τουρκία, μετά από αυστηρούς υγειονομικούς κανονισμούς.

Πηγή: Pagenews.gr