Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: 55 νεκροί – 1.635 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες

0
55

Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: Έσπασε το «φράγμα» των 4.000 νεκρών στην Τουρκία καθώς σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 55 νεκροί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Έτσι, πλέον ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται σε 4.007. Παράλληλα, τα κρούσματα ανέρχονται στα 1.635, αυξάνοντας τον συνολικό επίσημο αριθμό αυτών σε 144.749 από την έναρξη της πανδημίας.

Αφού έφτασε στο αποκορύφωμά της στα μέσα Απριλίου με περισσότερα από 5.000 ημερήσια κρούσματα, η Τουρκία κατέγραψε μια σχετική επιβράδυνση στον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων τις τελευταίες ημέρες. Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων παραμένει κάτω από 100 από τις 26 Απριλίου. Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, δήλωσε στις 6 Μαΐου ότι η επιδημία τέθηκε «υπό έλεγχο» στην Τουρκία, αλλά σημείωσε πως πρέπει οι πολίτες να συνηθίσουν «να ελέγχουν την κοινωνική τους ζωή» με τήρηση μέτρων για την αποφυγή ενός νέου ξεσπάσματος.

Για την καταπολέμηση της πανδημίας, η κυβέρνηση ενέτεινε τα μέτρα όπως το κλείσιμο σχολείων, την απαγόρευση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και τη θέσπιση κατά περίσταση περιορισμών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Οι κάτοικοι των 30 πιο πυκνοκατοικημένων επαρχιών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τέσσερις ημέρες με έναρξη το Σάββατο. Σε υποχρεωτική καραντίνα από τις 21 Μαρτίου και τις 4 Απριλίου, αντίστοιχα, τα άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 20 ετών, επιτράπηκε από τις 10 Μαΐου να βγαίνουν από τα σπίτια τους μία φορά την εβδομάδα για τέσσερις ώρες, ως μέρος της μείωσης των περιορισμών. Εμπορικά κέντρα και κομμωτήρια άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα στην Τουρκία, μετά από αυστηρούς υγειονομικούς κανονισμούς.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ», η Τουρκία ανοίγει ξανά τα σύνορα με την Ελλάδα την 1η Ιουνίου:

Πηγή: Pagenews.gr