Τουρκία μεταναστευτικό – κορωνοϊός: Ο καταυλισμός στις Καστανιές «αρχή του τέλους» για τους γείτονες

0
49

Τουρκία μεταναστευτικό – κορωνοϊός: Η ξαφνική οπισθοχώρηση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό με το κάψιμο του καταυλισμού στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο προκάλεσαν εξαρχής μεγάλα ερωτηματικά. Η κίνηση της Τουρκίας να πάρει ξανά πίσω τους χιλιάδες μετανάστες στην ενδοχώρα της γέννησε προβληματισμό στις ελληνικές αρχές, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις της ΕΥΠ φαίνεται πως σιγά σιγά βρίσκει απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ΕΥΠ αλλά και οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, που όλο αυτό το διάστημα ασχολήθηκαν εκτενέστερα με την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έχουν στα «χέρια» τους διασταυρωμένες αναφορές και πληροφορίες για επέλαση του κορονοϊού στον καταυλισμό στις Καστανιές, που τελικά οδήγησαν ακόμα και στην καταστροφή του, με φωτιά που έβαλαν τα μέλη της Στρατοχωροφυλακής, προκειμένου να κάψουν τα μολυσμένα αντικείμενα και τα προσωπικά είδη των ανθρώπων που είχε στοιβάξει εκεί το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δεδομένο που έγειρε την πλάστιγγα και οδήγησε στην καταστροφή με πυρά του καταυλισμού στις Καστανιές, είναι το γεγονός πως πολλοί από τους περίπου 1.000 Στρατοχωροφύλακες που είχε μεταφέρει ο Ερντογάν στα σύνορα με τον Έβρο, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι Στρατοχωροφύλακες του Ερντογάν, φέρεται να μολύνθηκαν από τον νέο ιό, λόγω της επαφής που είχαν με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έσυρε στα σύνορα το τουρκικό καθεστώς, προκειμένου να πολιορκήσουν τα ελληνικά και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκά σύνορα.

Παράλληλα οι πιέσεις που δέχτηκε το καθεστώς από τις αρχές της Αδριανούπολης για την ζοφερή κατάσταση που επικρατούσε στον πρόχειρο καταυλισμό, σε σχέση με τους νοσούντες μετανάστες ήταν μεγάλες, καθώς κινδύνευε ολόκληρη η πόλη της Αδριανούπολης να μολυνθεί από τον Covid_19.

Έτσι λοιπόν, μπροστά στην εφιαλτική εικόνα που θα δημιουργούσε για το καθεστώς αυτή η κατάσταση, ελήφθη στην κυριολεξία εν μια νυκτί η απόφαση για πλήρη καταστροφή του καταυλισμού και την καύση όλων των αντικειμένων, εξού και η μεγάλη φωτιά που είδαν πριν από μερικά βράδια τα στελέχη των Ε.Δ και της ΕΛ.ΑΣ, στην απέναντι πλευρά των συνόρων και συγκεκριμένα εκεί που βρίσκονταν ο πρόχειρος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων.

Μάλιστα μετά την καταστροφή του πρόχειρου καταυλισμού, ακόμα και στην Τουρκία πολλοί είναι αυτοί από τον κρατικό μηχανισμό που δεν γνωρίζουν που στο καλό στοιβάχτηκαν όλοι οι αυτοί οι άνθρωποι που τις προηγούμενες ημέρες έπαιρναν μέρος στην πολιορκία των ελληνικών συνόρων.

Το καθεστώς Ερντογάν υποστήριξε πως θα μεταφερθούν σε ειδικές δομές φιλοξενίας. Κανείς όμως δεν είδε, δεν άκουσε, για το που τελικά μεταφέρθηκαν αυτοί οι άνθρωποι.

Ακόμα και τα λαλίστατα ΜΜΕ της γείτονος που εκθείαζαν κατά καιρούς την τουρκική φιλοξενία σε πρόσφυγες και μετανάστες, δεν έδειξαν ούτε μια εικόνα από τις … «ανθρώπινες δομές φιλοξενίας», όπου και φέρεται να μεταφέρθηκαν αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, που «μπόλιασε» το καθεστώς με ελπίδες για μια καλύτερη ζωή. Τους έστειλε να πολιορκήσουν τα ελληνικά σύνορα, χωρίς βέβαια οι ίδιοι να έχουν ευθύνη των πράξεων τους, καθώς όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, ακόμα και με την βία τους έσπρωχνε ο μηχανισμός του Ερντογάν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σοβαρό πρόβλημα με κορωνοϊό στον τουρκικό στρατό

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της ΕΥΠ που ασχολούνται με την συγκέντρωση πληροφοριών, τουλάχιστον ένα μήνα πριν ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Τουρκία, είχαν προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για την κατάσταση που επικρατούσε στην γειτονική χώρα σε σχέση με την επέλαση της πανδημίας.

Μάλιστα σε μια από τις αναφορές γίνεται λόγος για τεράστιο πρόβλημα στην Τουρκία, το οποίο στα αρχικά του στάδια ήταν δυνατόν να κρυφτεί από τους πανίσχυρους μηχανισμούς ελέγχου του Ερντογάν.Άλλωστε ακόμα και η κοινή λογική δεν είναι δυνατόν να δεχτεί τα όσα υποστηρίζει το καθεστώς στην Τουρκία, καθώς φαινομενικά ο κορωνοϊός άργησε να χτυπήσει την πόρτα της Τουρκίας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το καθεστώς Ερντογάν, πλην όμως οι αριθμοί μέσα σε δυο εβδομάδες, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες νέα κρούσματα την ημέρα, άλλα υπονοούν και αποδεικνύουν.

Πάντως και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, φαίνεται πως ακόμα και στο τουρκικό στράτευμα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με νοσούντες από τον νέο ιό και μάλιστα ακόμα και στους λόχους που βρίσκονται στην δήθεν ζώνη ασφαλείας, που δημιούργησε ο Ερντογάν στο εσωτερικό της Συρίας.

Κάποιες αναφορές που έχουν στα χέρια τους Έλληνες αρμόδιοι, κάνουν λόγο για μεταφορά μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας, από την ζώνη ασφαλείας στην Συρία στο εσωτερικό της χώρας για νοσηλεία, καθώς παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα κορωνοϊού. Αυτό βέβαια σημαίνει αποδυνάμωση του στρατεύματος που βρίσκεται στο εσωτερικό της Συρίας, καθώς δεν φαίνεται οι Τούρκοι στρατιώτες που αποχώρησαν να αναπληρώνονται από νέες μονάδες στρατιωτικών.

Πηγή: Pagenews.gr