Τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνοτουρκική συνάντηση στις Βρυξέλλες για αναθέρμανση των σχέσεων

0
50

Για τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, κάνουν λόγο τα τελευταία λεπτά τουρκικά ΜΜΕ.

Για τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, κάνουν λόγο τα τελευταία λεπτά τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα -για τα οποία η ελληνική πλευρά δεν έχει αντιδράσει– στη συνάντηση μετείχαν, ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος της προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γενς Πλότερ, Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας, και η Άννα – Μαρία Μπούρα, Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της «αναθέρμανσης των σχέσεων Ελλάδας  Τουρκίας και η επανέναρξη της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών».

Η γείτονα επέλεξε να ανεβάσει για ακόμη μια φορά τους τόνους, κάνοντας λόγο το Σάββατο για παρενόχληση από ελληνικά μαχητικά και υποστηρίζοντας πως δόθηκε «η απαραίτητη απάντηση».

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας και τα αεροσκάφη AWACS που έχουν διατεθεί από το ΝΑΤΟ διεξήγαγαν εκπαιδευτική αποστολή υπό την ονομασία NEXUS ACE σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου για σκοπούς αμοιβαίας εκπαίδευσης».

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πως ελληνικά μαχητικά επιχείρησαν να «μπλοκάρουν» την επιχείρηση, ωστόσο «η τουρκική πολεμική αεροπορία τους έδωσε την απαραίτητη απάντηση… Και η επιχείρηση του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Πηγή: Pagenews.gr