Τουρκικά ΜΜΕ: Φαντάζονται και αμερικανική βάση στη Σαμοθράκη

0
53

Τουρκικά ΜΜΕ: Τα ΜΜΕ της γείτονος χτύπησαν ξανά, και αυτή την φορά ονειρεύονται αμερικανικές βάσεις και σε νησιά του Αιγαίου.

Νέο παραλήρημα από τα τουρκικά ΜΜΕ. Η εφημερίδα Sozcu κάνει λόγο για αμερικανικές κινήσεις σε ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στην Σαμοθράκη, κάτω… από τη «μύτη» της Τουρκίας, στο πλαίσιο της πρόσφατης ανανεωμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ «βλέπει» δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδα Sozcu.

Τουρκικά ΜΜΕ

Με τίτλο: «Οι ΗΠΑ θα στήσουν βάση σε νησί που είναι μπροστά από τη μύτη της Τουρκίας» το δημοσίευμα υποστηρίζει πως: «Στη νέα αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ, διάρκειας πέντε ετών, γίνεται αντιληπτή η αμερικανική προσπάθεια για δημιουργία στρατιωτικής βάσης σε νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για τη δημιουργία βάσης στο νησί της Σαμοθράκης, το οποίο απέχει μόλις 7 μίλια από την Ίμβρο».

Το δημοσίευμα μεταδίδει αναλύσεις ελληνικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες η πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, αφήνει ανοιχτό παράθυρο για αμερικανική παρουσία στο μέλλον και σ’ άλλα ελληνικά νησιά πέραν της Κρήτης, αφού περιλαμβάνει ρητή πρόβλεψη για την επέκταση και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Τουρκικά ΜΜΕ

Ωστόσο η Sozcu αναφέρει ψευδώς πως έχει ήδη ανακοινωθεί πως η Σαμοθράκη είναι το νησί του Βόρειου Αιγαίου που θα εγκατασταθεί αμερικανική βάση: «με το σκεπτικό πως βρίσκεται κοντά στην Αλεξανδρούπολη και εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στα Δαρδανέλια». Δημοσιεύει μάλιστα και χάρτη του νησιού, προκειμένου ν’ αποδείξει στους αναγνώστες της πόσο κοντά είναι το νησί στα τουρκικά παράλια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ενημερωτική πύλη trhaber.com, με χαρακτηριστικό τίτλο: «Αποκαλύφθηκε το σχέδιο των ΗΠΑ στο Αιγαίο Πέλαγος! Θα στήσουν βάση στα ελληνικά νησιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr