Τούρκοι αναλυτές: «Ετοιμάζουμε νέο πύραυλο όπως τον Tayfun και θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια» [vid]

0
65

Yeni Sanfak: «Ξεκάθαρο μήνυμα από την Τουρκία» – «Αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια αυτό θα θεωρηθεί αιτία πολέμου»

Οι Τούρκοι απειλούν την Ελλάδα με πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Tayfun όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Aς μιλήσουμε για τον πύραυλο Tayfun καθώς η πρώτη δοκιμαστική του βολή είχε γίνει τον Οκτώβριο. Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει πως ‘ο Έλληνας τρέμει από τον φόβο του’. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε με τον Tayfun. Πρέπει να το πούμε αυτό. Φτάσαμε στο σημείο που μπορούμε να οδηγηθούμε σε διαφορετικό επίπεδο στους αιθέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια του Haber Global.

«Στην αμυντική βιομηχανία τώρα τα 1.000 χιλιόμετρα ίσως να είναι και λίγα, γι’ αυτό και αποφεύγουν να μιλούν για το βεληνεκές του Tayfun» ανέφερε ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιαράρ.

Ο χάρτης που είχε δημοσιεύσει η τουρκική κρατική τηλεόραση για τον Tayfun:

«Δηλαδή ο στόχος είναι μεγαλύτερος και από τα 1.000 χιλιόμετρα; Εγώ αυτό καταλαβαίνω;» ρώτησε τον αναλυτή η παρουσιάστρια.

«Επειδή ετοιμάζονται διαδοχικά διάφορα σχέδια και νέοι πύραυλοι. Δηλαδή εκτός από τον Tayfun θα δημιουργηθεί κι άλλος πύραυλος. Μάλλον θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια» απάντησε ο αναλυτής.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak μιλά προκλητικά για «ξεκάθαρο μήνυμα από την Τουρκία αν η Ελλάδα επεκτείνει η Ελλάδα στα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια». «Η Τουρκία έστειλε το μήνυμα αποφασιστικότητας στην περιοχή της Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρεται.

Πηγή: Pagenews.gr