Τραμπ Ερντογάν: «Είναι παγκόσμιας κλάσης σκακιστής – Μόνο εμένα ακούει»

0
45

Toν Ταγίπ Ερντογάν εγκωμίασε σε σημερινές του δηλώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί στους «σκακιστές παγκόσμιας κλάσης», όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Fox είπε: «αντιμετωπίζεις ανθρώπους που είναι πολύ έξυπνοι. Αντιμετωπίζεις σκακιστές παγκόσμιας κλάσης ανάμεσα στους ηγέτες αυτών των χωρών. Τα ξέρω όλα. Τα πάμε πολύ καλά με όλους αυτούς, τον Ερντογάν της Τουρκίας. Δεν μπορείς να έχεις (για Πρόεδρο) έναν άντρα που δεν ξέρει πού βρίσκεται».

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας του να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν της Τουρκίας.

«Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Εμάς δεν μας ακούει», είπαν σύμφωνα πάντα με τον Τραμπ οι παγκόσμιοι ηγέτες. «Δεν μου αρέσει να το λέω δημοσίως… ταιριάζω μαζί του. Ακούει », είπε ο Τραμπ για τον Ερντογάν. Όταν ρώτησε αν αυτό οφείλεται στο ρόλο του ως ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παγκόσμιοι ηγέτες του απάντησαν λέγοντας: «Λόγω της προσωπικότητάς σας», είπε πάντα ο Τραμπ.

«Δεν μου αρέσει να το λέω δημοσίως … ταιριάζω μαζί του. Ακούει », είπε ο Τραμπ για τον Ερντογάν.

Ο Τραμπ αυξάνει την κριτική του Μπάιντεν, αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου, δηλώνοντας ότι ο 77χρονος υποψήφιος Δημοκρατικός δεν είναι ικανός να αναλάβει αξίωμα. Ο Τραμπ είπε επίσης ότι ο Μπάιντεν είναι «πυροβολημένος» και φοβάται να φύγει από το υπόγειό του λόγω του φόβου του να μιλήσει.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ ακολουθούν ένα βίντεο του Μπάιντεν που ζητούσε την απομάκρυνση του Ερντογάν, το οποίο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο. Αποκαλώντας τον Ερντογάν «αυτοκράτορα», ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον «ενθάρρυνε» τους αντιπάλους του να τον νικήσουν στο κάλπη σε συνάντηση της 16ης Δεκεμβρίου με τους εκδότες των New York Times.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr