Τραμπ κορωνοϊός: Σε ρόλο προφήτη προέβλεψε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει

0
48

Μετά από μήνες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε χθες για την πανδημία που σαρώνει στις ΗΠΑ αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι σοβαρή. Ο Αμερικάνος πρόεδρος που μέχρι τώρα έχει μιλήσει για κινέζικο ιό υποτιμώντας παράλληλα την επικινδυνότητα της ασθένειας είχε διακόψει την ενημέρωση για το θέμα από τον Απρίλιο. Ταυτόχρονα έχει κάνει κατά καιρούς δηλώσεις ενάντια στην χρήση μάσκας και ενάντια στα λοκντάουν προτάσσοντας την ανάγκη να λειτουργεί η οικονομία. Υπενθυμίζουμε ότι η Αμερική είναι σε προεκλογική περίοδο μέχρι τον Νοέμβριο και η δημοτικότητα του ενοίκου του Λευκού Οίκου κατρακυλάει.

Ο Τραμπ ως προφήτης

Η υγειονομική κρίση «σίγουρα, δυστυχώς, θα χειροτερέψει προτού καλυτερέψει. Δεν μου αρέσει που το λέω αυτό, αλλά έτσι είναι», είπε ο Ρεπουμπλικάνος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, προτού συστήσει στους «πάντες» να φορούν μάσκα όταν δεν μπορούν να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση. Κι αυτό παρότι ο ίδιος αποφεύγει συστηματικά να εμφανίζεται δημόσια με μάσκα: φόρεσε πάντως μία μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ.

«Τη χρησιμοποιώ με χαρά», διαβεβαίωσε μολαταύτα ο μεγιστάνας των ακινήτων. «Οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει (…) είναι καλό πράγμα».

«Η κυβέρνηση έλυσε τα προβλήματα των τεστ και των υγειονομικών αναγκών»

Εξέφρασε ικανοποίηση για τις προόδους στην έρευνα για τη δημιουργία εμβολίων, επειδή κατ’ αυτόν η κυβέρνησή του επέλυσε τα προβλήματα των ελλείψεων τεστ και μηχανημάτων τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής, ωστόσο – για πρώτη φορά – εξέφρασε έντονη ανησυχία για την εξάπλωση με εκρηκτικό ρυθμό της πανδημίας σε νότιες και δυτικές πολιτείες, φθάνοντας ως το σημείο να «ικετεύσει» τους νέους να «αποφεύγουν τα γεμάτα μπαρ».

Από την θεραπεία με τη χλωρίνη στην παραδοχή του εμβολίου – Ασκήσεις αισιοδοξίας για τους πολίτες

Διαβεβαίωσε ότι «σώσαμε εκατομμύρια ζωές με τα αρχικά περιοριστικά μέτρα», ενώ επανέλαβε πως «θα τερματίσουμε» την πανδημία του κορονοϊού «με θεραπείες κι ένα εμβόλιο πολύ γρήγορα». «Ο ιός θα εξαφανιστεί», επέμεινε, διατεινόμενος παράλληλα ότι την ευθύνη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης τη μοιράζονται οι κυβερνήτες των πολιτειών και ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr