Τραμπ Twitter: Έρχεται το τέλος της ειδικής μεταχείρισης της πλατφόρμας για τον Αμερικανό πρόεδρο

0
35

Άν είσαι πρόεδρος, έχει κάποια ιδιαίτερα προνόμια. Αυτό ίσχυε για τον Ντόναλντ Τραμπ και το αγαπημένο του Twitter σε όλη τη διάρκεια της προεδρίας του. Όμως, από τη στιγμή που δεν θα είναι πια πρόεδρος των ΗΠΑ, θα έχει την ίδια μεταχείριση με τους υπόλοιπους χρήστες του Twitter. Αυτό θα συμβεί στις 20 Ιανουαρίου όταν αναμένεται να αναλάβει ο Τζο Μπάιντεν.

Να σημειώσουμε ότι το Twitter τοποθετεί ειδοποιήσεις «δημόσιου ενδιαφέροντος» σε ορισμένα tweet που παραβιάζουν τους κανόνες από «παγκόσμιους ηγέτες», που διαφορετικά θα αφαιρούσαν. Τέτοια tweets από πολιτικούς υποψηφίους και εκλεγμένους ή κυβερνητικούς αξιωματούχους κρύβονται αντ’ αυτού από μια προειδοποίηση και το Twitter λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει την εμβέλειά τους.

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτή η μεταχείριση δεν ισχύει για πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους ή ηγέτες.

«Αυτό το πλαίσιο πολιτικής ισχύει για τους σημερινούς ηγέτες και υποψήφιους για αξιώματα, και όχι για ιδιώτες, όταν δεν κατέχουν πλέον αυτές τις θέσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter. Το Twitter έχει πολλάκις προσθέσει πολλές προειδοποιήσεις και ετικέτες σε tweets από τον λογαριασμό του Τραμπ, @realDonaldTrump, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις εκλογές της Τρίτης που προέβαλαν αβάσιμους ισχυρισμούς για νοθεία στην εκλογική διαδικασία.

Δείτε μια τέτοια ανάρτηση

Έκρυψε για πρώτη φορά ένα από τα tweets του πίσω από μια ετικέτα «δημόσιου συμφέροντος» τον Μάιο όταν ο πρόεδρος παραβίασε την πολιτική της εταιρείας κατά της ρητορικής μίσους και βίας.

Σύμφωνα με τις πολιτικές της Facebook, φαίνεται ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας του Μπάιντεν τον Ιανουάριο, οι αναρτήσεις του Τραμπ δεν θα εξαιρούνται πλέον από έλεγχο από τρίτους συνεργάτες του Facebook.

Η διαδικτυακή πολιτική του Facebook αναφέρει ότι ορίζει τους πολιτικούς, των οποίων οι θέσεις απαλλάσσονται από τον έλεγχο των πραγματικών περιστατικών, ως υποψήφιοι που διεκδικούν το αξίωμα, τρέχοντες αξιωματούχοι και πολλοί από τους διορισμένους του υπουργικού συμβουλίου τους, μαζί με πολιτικά κόμματα και ηγέτες τους. Λέει «πρώην υποψήφιοι για αξιώματα ή πρώην αξιωματούχοι εξακολουθούν να καλύπτονται από το πρόγραμμα ελέγχου γεγονότων τρίτων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr