ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών για απιστία

0
68

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκε πρώην υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης

Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκε πρώην υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για απιστία, πράξη που αφορούσε το διάστημα 2007-08.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως ανώτερος υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αρμοδιότητα στους τομείς των μεταφορών, φέρεται να παρείχε μεγαλύτερες εκπτώσεις, απ’ αυτές που προβλέπονταν, σε εταιρεία η οποία εκτελούσε μεταφορικό έργο με τον σιδηρόδρομο. Η ζημιά που κατά το κατηγορητήριο προκλήθηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπολογίστηκε σε περίπου 800.000 ευρώ.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Επιπλέον, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να προέβη στην υπογραφή συμφωνητικού με την συγκεκριμένη εταιρεία για την τακτοποίηση οφειλών της – ύψους 980.000 ευρώ – προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. με την υπόσχεση ότι ως αντάλλαγμα θα κατασκεύαζε σταθμό στην Αττική. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, ούτε υπήρχε σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών (μετατρέψιμη προς 5 ευρώ, ημερησίως) και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, καθώς κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία του υπαλλήλου.

Και στους δύο αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, ενώ για τον υπάλληλο (δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου) η έφεση αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Άλλαξε ονομασία και έγινε Hellenic Train S.A.

Σε αλλαγή ονόματος προχώρησε η εταιρία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., μιας και από εδώ και στο εξής θα λέγεται Hellenic Train S.A και αυτόν τον τρόπο σηματοδοτεί μια δυναμική επανεκκίνηση για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και τις μεταφορές: την έναρξη για το “Ταξίδι στο αύριο των μεταφορών”.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία στα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα, παρουσίασε το νέο της όνομα και λογότυπο, τη στρατηγική και την πορεία της στον κλάδο των μεταφορών. Η νέα εταιρική ταυτότητα αποσκοπεί στην ανάδειξη της Hellenic Train S.A. σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παρόχους εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών, καθιστώντας την Ελλάδα γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.
hellenc-train_trenose-1

Στόχος είναι η πλήρης αναμόρφωση και ανάπτυξη του τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, ο εκσυγχρονισμός του τροχαίου υλικού και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Προτεραιότητα για την Hellenic Train παραμένει η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr