Τρέλανε κόσμο στο Ζάππειο η Αχτσιόγλου

0
57

Οι αποστάσεις τηρήθηκαν, οι χειραψίες και οι εναγκαλισμοί έλειψαν λόγω κορωνοϊού και ο Σύριζα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» στο Ζάππειο. Από νωρίς τα στελέχη του κόμματος έφθασαν στον πολυχώρο και πήραν τις θέσεις για να ακούσουν τον πρόεδρο του Σύριζα στην ομιλία του. Στη συνέχεια το πρόγραμμα, που αφορά στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, παρουσίασαν, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι αρμόδιοι τομεάρχες Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου.

Η τελευταία έκλεψε την παράσταση όχι μόνο για τις προτάσεις που ανέπτυξε αλλά και για την επιλογή του ντυσίματός της. Είναι αλήθεια πως η πρώην υπουργός Εργασίας είναι μια πάρα πολύ γοητευτική γυναίκα η οποία δεν διστάζει να τονίσει την ομορφιά της πάντα μέσα σε πλαίσια ευπρεπούς εμφάνισης. Η επιλογή της να εμφανιστεί με ένα ολόσωμο μίνι στενό φόρεμα έκλεψε τις εντυπώσεις ενώ όλα τα βλέμματα, ανδρικά και γυναικεία καρφώθηκαν πάνω της. Η κυρία Αχτσιόγλου κάθισε στις πρώτες σειρές ενώ όταν ήρθε η σειρά της να μιλήσει ανέβηκε στο βήμα παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του Σύριζα για τον τομέα τον οποίο έχει εκείνη αναλάβει.

Η κυρία Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή.  Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Άρη Καζάκου.

Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014 επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες. Έχει εργαστεί, επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 ως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

Ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τα κομματικά όργανα, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης.

Ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Έχει υπηρετήσει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ και μέλος του ΑΣΕ.

Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 έως τις 9 Ιουλίου του 2019 ήταν υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων.

Πηγή: Pagenews.gr