Τρία πράγματα που θα συμβούν αν κόψετε τη ζάχαρη

0
81

Ζάχαρη: Σίγουρα όλοι έχουν ακούσει τις παρενέργειες της στο σώμα. Το εντυπωσιακό είναι τι θα γίνει στο σώμα αν την κόψετε εντελώς από την διατροφή σας.

Όλοι οι διαιτολόγοι «φωνάζουν» πως η ζάχαρη δεν κάνει καλό και καλό είναι να την αποφεύγουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε. Μάλιστα, μπορείς και να δοκιμάσεις να μην φας για μια εβδομάδα και κάτι. Συγκεκριμένα, προκάλεσε τον εαυτό σου και για δέκα ημέρες μην φας ούτε λίγη ζάχαρη! Και τα οφέλη είναι πολλά ενώ θα τα δεις πολύ σύντομα στο σώμα σου.

Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι εύκολο να βγάλει κάποιος τη ζάχαρη από την καθημερινότητά του. Από την άλλη, το αποτέλεσμα για τον οργανισμό θα είναι πολύ ευεργετικό. Οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες να μην καταναλώνουν περισσότερες από 6 κουταλιές του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη την ημέρα και στους άντρες 9.

Ζάχαρη υπάρχει παντού

Αρχικά, θα μάθεις να προσέχεις περισσότερο τι τρως. Και για να βεβαιωθείς ότι αυτό που επιλέγεις για να φας δεν περιέχει ζάχαρη, θα πρέπει να… μελετήσεις πριν πας σούπερ μάρκετ και να είσαι εξαιρετικά επιλεκτικό ως άτομο κατά τη διάρκεια των αγορών σου. 

Πρόσθετη θεωρείται η ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ, στο τσάι ή στα φαγητά που μαγειρεύουμε, καθώς και η ζάχαρη που βρίσκεται σε επεξεργασμένα γλυκά και αλμυρά προϊόντα, αλλά όχι η ζάχαρη που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά, η οποία άλλωστε συνοδεύεται από πληθώρα ωφέλιμων βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών.

Δείτε τρία πράγματα που θα σας συμβούν αν μειώσετε δραστικά τη ζάχαρη:

1. Θα βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Η ζάχαρη δεν επιβαρύνει μόνο το δείκτη της ζυγαριάς, είναι επικίνδυνη και για την καρδιά. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου από καρδιοπάθεια.

2. Θα μειωθεί το λίπος στην κοιλιά.

Η κατανάλωση ζάχαρης, κυρίως από ροφήματα και ποτά (όπως οι έτοιμοι χυμοί και τα αναψυκτικά), συνδέεται με το αντιαισθητικό «σωσίβιο».

3. Το δέρμα σας θα μοιάζει πιο νεανικό.

Όταν η ζάχαρη που λαμβάνουμε από τις τροφές περνά στο αίμα, πυροδοτεί ένα ντόμινο διεργασιών, που τελικά κάνουν το δέρμα πιο χαλαρό και λιγότερο ελαστικό. Ακόμη κι αν έχουν ήδη εμφανιστεί οι πρώτες λεπτές γραμμές στο πρόσωπό σας, περιορίζοντας την κατανάλωση ζάχαρης, θα δείτε διαφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr