Τρικάκια και πανό του Ρουβίκωνα έξω από το γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου

0
176

Ρουβίκωνας Λοβέρδος: Η αναρχική συλλογικότητα πέταξε τρικάκια πέταξε έξω από το πολιτικό γραφείου του βουλευτή της ΝΔ στο Περιστέρι.

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας  «Ρουβίκωνας» συγκεντρώθηκαν έξω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Λοβέρδου στο Περιστέρι και πέταξαν τρικάκια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πιο αναλυτικά, τα τρικάκια που χρησιμοποίησαν οι δράστες ανέγραφαν «τα χέρια των κακοποιητών πρέπει να κόβονται όχι να κρατάνε παιδιά», εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους για τα όσα είπε ο βουλευτής στη συζήτηση για το νόμο για το οικογενειακό δίκαιο, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Επίσης άνοιξαν πανό και κόλλησαν μια αφίσα.

«Πράξη κατά της Δημοκρατίας»

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Ρουβίκωνα, η ΝΔ αναφέρει με ανακοίνωσή της: «Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου είναι μια ακόμα πράξη κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα επιθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατείται ή εκφοβίζεται από τους τραμπούκους».

Λίγα λόγια για τον Ρουβίκωνα

Ο Ρουβίκωνας είναι αναρχική ομάδα που δρα από το 2015.

Ρουβίκωνας Λοβέρδος

Ο Ρουβίκωνας είναι αναρχική συλλογικότητα που δρα στην Ελλάδα. Η δράση της περιλαμβάνει ενέργειες όπως κατάληψη γραφείων κομμάτων, ρίψη φέιγ βολάν, επιθέσεις σε εταιρείες, πρεσβείες, ΜΜΕ κ.ά. Επίσης έχει εισβάλλει σε νοσοκομείο και έχει απειλήσει γιατρό κατηγορώντας τον για χρηματισμό. Τον Μάιο του 2017 παρουσίασε το πρόγραμμα του στο διαδίκτυο και σε ανοικτή εκδήλωση στα Εξάρχεια. Μια είδηση ότι ο Ρουβίκωνας είχε ιδρύσει «Πολιτιστικό Σύλλογο» έχει διαψευσθεί.

Η πρώτη ενέργεια του Ρουβίκωνα που έλαβε ευρεία προβολή ήταν η κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου από 40 μέλη στις 8 Μαρτίου. Τα μέλη της ομάδας ανήρτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου και πέταξαν φέιγ βολάν σχετικά με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄.

Ρουβίκωνας Λοβέρδος

Στις 20 Μαρτίου, μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας φώναξαν συνθήματα έξω από το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην Άνω Κυψέλη. Στις 3 Απριλίου, μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο περιστύλιο της Βουλής ως ένδειξη αλληλεγγύης σε αναρχικούς απεργούς πείνας. Σε κείμενο που αναρτήθηκε διαδικτυακά, υποστήριξαν ότι αν ήθελαν θα έμπαιναν στη Βουλή.

Μεγάλο θέμα έγινε ο Ρουβίκωνας όσον αφορά τις απόψεις κάποιων μελών του σχετικά με το Μακεδονικό ζήτημα. Τις μέρες πριν το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, ιδρυτικό μέλος της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας προχώρησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην ανάρτηση: «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε «σφουγγαρίστρες» και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι «θα είναι η μέρα τους» και κάποιοι άλλοι θέλουν «να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες». Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr