Τρίκαλα: Κρατούσαν επί τριάμισι χρόνια τα κλοπιμαία από διαρρήξεις που είχαν οργανώσει

0
65

Τρίκαλα: Βρέθηκαν ρολόγια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, μενταγιόν και πολλά ακόμη κοσμήματα και τιμαλφή

Δεκάδες πειστήρια επιβεβαίωσαν την εμπλοκή δυο Ελλήνων και άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών τους σε τρεις διαρρήξεις που είχαν γίνει το μακρινό 2018 σε σπίτια περιοχών του νομού Τρικάλων, ανακάλυψαν οι άνδρες της Ασφάλειας όταν έκαναν έρευνες στις κατοικίες τους.

Σε ποιες περιοχές είχαν χτυπήσει

Οι “ποντικοί” είχαν διαρρήξει αρχικά τη μπαλκονόπορτα ενός σπιτιού σε περιοχή των Τρικάλων από το οποίο είχαν κλέψει κοσμήματα και ρολόγια. Στη συνέχεια, με το Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός πήγαν σε περιοχή του Δήμου Τρικκαίων όπου διέρρηξαν άλλο ένα σπίτι και έκλεψαν μετρητά ύψους 7.000 ευρώ και κοσμήματα. Τέλος, παραβίασαν το παράθυρο ενός σπιτιού στην Καλαμπάκα και άρπαξαν κοσμήματα και 200 ευρώ.

Τα κλοπιμαία είδη

Όταν εξιχνιάστηκαν οι τρεις περιπτώσεις, στα σπίτια των δυο ταυτοποιημένων κατασχέθηκαν πλήθος ρολόγια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, μενταγιόν, αλυσίδες χειρός και λαιμού, άλλα κοσμήματα και τιμαλφή, καθώς και 500 ευρώ, μέρος των οποίων προέκυψε πως προέρχονταν από τις τρεις διαρρήξεις και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που είχαν “χτυπήσει” οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία τους, στο διάστημα από τις 11 ως τις 14 Αυγούστου του 2018.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν στην παράνομη δραστηριότητά τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών για διακεκριμένες κλοπές υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ η Ασφάλεια ερευνά για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες διαρρήξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr