Τρίτη δόση εμβολίου ραντεβού: Ποιο να επιλέξετε

0
54

Τρίτη δόση εμβολίου ραντεβού: Ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση έχει αρχίσει να γίνεται τόσο σημαντικός όσο κι ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση του εμβολίου.

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμών. Μαζί με τις οδηγίες, μάλιστα, δόθηκαν και παραδείγματα για να ξέρουν οι πολίτες με ποιο σκεύασμα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Τρίτη δόση εμβολίου ραντεβού: Η διαδικασία είναι παρόμοια με την πρώτη και δεύτερη δόση

Ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση έχει αρχίσει να γίνεται τόσο σημαντικός όσο κι ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Άλλωστε, με βάση τα νέα μέτρα που ισχύουν τις 22 Νοεμβρίου, οι άνω των 60 ετών δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους (εστίαση, σινεμά, θέατρα) από τις 13 Δεκεμβρίου αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Τρίτη δόση εμβολίου ραντεβού

Γι’ αυτό και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέδωσε οδηγίες με παραδείγματα, σχετικά με την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid. Δείτε ποιο εμβόλιο να επιλέξετε για την τρίτη δόση. Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση. Για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας για την αναμνηστική δόση, ακολουθείστε την ίδια διαδικασία που
ακολουθήσατε για την πρώτη και την δεύτερη δόση.

Τρίτη δόση εμβολίου ραντεβού: Τα παραδείγματα

Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 6 μήνες.
Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 2 μήνες. Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

  • 1η περίπτωση – Νόσηση πριν τον εμβολιασμό: Η 1η δόση εμβολίου J&J. Συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 6 μήνες μετά με μία δόση Pfizer, J&J ή μισή δόση Moderna.
  • 2η περίπτωση – Νόσηση πριν τον εμβολιασμό: Εμβολιασμός με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca. Συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 6 μήνες μετά με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.
  • 3η περίπτωση: 1η δόση με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca. Νόσηση μετά την 1η δόση εμβολιασμό. Συστήνεται εμβολιασμός 3-6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer ή Moderna (ολόκληρη δόση) για ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Αναμνηστική δόση συστήνεται 6 μήνες μετά από τη 2η δόση με 1 δόση Pfizer ή Moderna μισή δόση.
  • 4η περίπτωση: Ολοκλήρωση εμβολιασμού με J&J. Νόσηση μετά τον εμβολιασμό. Συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer, μισή δόση Moderna ή J&J.
  • 5η περίπτωση: Ολοκλήρωση εμβολιασμού με 2 δόσεις Pfizer, Moderna ή AstraZeneca. Νόσηση μετά τον εμβολιασμό. Συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.

Τρίτη δόση εμβολίου ραντεβού Τρίτη δόση εμβολίου ραντεβού Τρίτη δόση εμβολίου ραντεβού

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr