Τρίτη δόση εμβολίου: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

0
146

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες

Σήμερα το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» δήλωσε.

Χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης

Όπως έκανε γνωστό ο Μάριος Θεμιστοκλέους, χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17.000 νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, και συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45 χιλιάδες ραντεβού.

«Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

«Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων ανοσοκατεσταλμένοι κλπ» ξεκαθάρισε.

«Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός, πάμε χωρία και σε πλατείες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr