Τροχαίο Πατρών Πύργου: Σοκαριστικό ατύχημα με ανατροπή οχήματος – Επέβαιναν μητέρα και παιδί [pics]

0
9

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου, στην εθνική Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Καμινίων. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τοπικό μέσο ενημέρωσης, η γυναίκα που οδηγούσε έχασε τον έλεγχο σε μια στροφή, κοντά στο 14ο χιλιόμετρο, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και κατόπιν σύρθηκε στην άσφαλτο και ανετράπη.

Στο όχημα εκτός από την οδηγό, επέβαινε και το μικρό παιδί της. Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί, εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, βοήθεια παρείχε ένας αστυνομικός που βρισκόταν τυχαία εκεί. Ο ίδιος κάλεσε και το ΕΚΑΒ, οι δυνάμεις του οποίου έσπευσαν στο σημείο και μετέφεραν τους δύο επιβάτες στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Τι κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος;

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας και το τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), σε περίπτωση που συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α.) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr