Τροχαίο στη Βουλή: Κατέθεσε ο διανομέας

0
49

Το τροχαίο στη Βουλή έχει δημιουργήσει θλίψη στο πανελλήνιο για τον χαμό του 23χρονου Ιάσωνα. Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο τροχαίο ενεπλάκη όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη που επιχείρησε παρανόμως να στρίψει και τον χτύπησε. Οι κάμερες της Βουλής έχουν καταγράψει τα πάντα με αποτέλεσμα οι Αρχές να εξετάζουν τι έχει συμβεί.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο στο οποίο δικυκλιστής που ήταν μπροστά στο περιστατικό ακούγεται να λέει «Έλα, γράψε με, με τόση Αστυνομία εδώ πέρα, πέρασε με πράσινο το παιδί και τον τσακίσατε», με τον αρχιφύλακα της Τροχαίας να του φωνάζει «τι “το παιδί, το παιδί”, εσύ γιατί δεν φοράς το κράνος σου, σήκω φύγε από εδώ πέρα».

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος. «Έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή», με τον οποίο υπήρξε το φραστικό επεισόδιο με τον τροχονόμο.

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος. «Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα», συμπλήρωσε ακόμα.

Τροχαίο στη Βουλή: Κατέθεσε ο διανομέας

Τροχαίο στη Βουλή: Κατέθεσε ο διανομέας

Πέραν της κατάθεσης του διανομέα έχουν ληφθεί και άλλες καταθέσεις, ενώ αναζητείται και ο οδηγός του ταξί που βρισκόταν στο σημείο, για να ληφθεί και η δική του κατάθεση, διευκρίνισε ο κ. Χρονόπουλος.

Για το κομβικό ζήτημα της καταγραφής του τραγικού συμβάντος από κάμερες ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικο λόγω του σημείου, και ότι έγινε αιμοληψία στον αστυνομικό που οδηγούσε και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, για το θέμα της σύλληψης του εμπλεκόμενου οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Χρονόπουλος διευκρινίζει ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε διότι κατά την πάγια προβλεπόμενη διαδικασία της τροχαίας, όταν δεν είναι θανατηφόρο το τροχαίο και ανεξαρτήτως ιδιότητας του οδηγού, αν δηλαδή πρόκειται για αστυνομικό ή πολίτη, αν επιπλέον δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα αλκοτέστ, ο εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, αυτός δεν συλλαμβάνεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr