Τροχαίο στον Κηφισό: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους

0
75

Τροχαίο στον Κηφισό: Πολύ αργά πηγαίνει η κυκλοφορία στον Κηφισό μετά από τροχαίο με καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων. Ουρές χιλιομέτρων για οδηγούς.

Ένα τροχαίο με καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στον Κηφισό στο ύψος της Ιεράς Οδού στο ρεύμα προς Λαμία, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο, δυσχεραίνοντας σε μεγάλο βαθμό τους διερχόμενους οδηγούς. Το τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 14:00.

Τροχαίο στον Κηφισό: Πως διεξάγεται η κίνηση

Σύμφωνα με την τροχαία από το ατύχημα δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί, αλλά μόνο υλικές ζημιές, ωστόσο η κυκλοφορία από τον Πειραιά έως και το ύψος της Ιεράς Οδού διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία στο ρεύμα της ανόδου, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων.

Τροχαίο στον Κηφισό

Παράλληλα αυξημένη είναι η κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στις οδούς Σταδίου, στους δρόμους γύρω από το Χίλτον αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στην άνοδο και στη λεωφόρο Μεσογείων από Κατεχάκη προς Αθήνα.

Τροχαίο στον Κηφισό: Eνέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Τροχαίο στον Κηφισό

Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr