Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Υπό έρευνα άλλοι δύο Πακιστανοί – Εξετάζονται τα κινητά τους

0
67

Ο 30χρονος φέρομενος καθοδηγητής πέρα απο τις 16.000 ευρώ που υποσχόταν για κάθε νεκρό, τους ανέφερε ότι έχει εξασφαλίσει την διαφυγή τους από την Ελλάδα στο Ιράν όπου θα τους άνοιγε δικό τους εστιατόριο – Οι διάλογοί με τον φερόμενο «εγκέφαλο»

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί που σχεδίαζαν να αιματοκυλίσουν την εβραϊκή συναγωγή στην Αθήνα, προκειμένου να απολογηθούν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στην χώρα μας.

Στους δύο συλληφθέντες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που θεωρείται κακούργημα.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής με την κωδική ονομασία «Υάκινθος», καθώς οι έρευνες για άτομα που τυχόν είχαν στρατολογήσει οι δύο τρομοκράτες προκειμένου να συμμετέχουν στη τελική φάση του σχεδίου τους δεν έχει κλείσει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 15 προσαγωγές Πακιστανών χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή τους στο δίκτυο τρομοκρατών.

Στο μικροσκόπιο ωστόσο των Αρχών, έχουν μπει τρία-τέσσερα πρόσωπα τα οποία φαίνεται πως μιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων με τους δυο συλληφθέντες.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική, φαίνεται πως ο πυρήνας του τρομοκρατικού δικτύου στη χώρα μας ήταν ο 27χρονος Χαϊντέρ ο οποίος θεωρείται και αρχηγός της τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδίαζαν και ο 29χρονος Χουσεΐν.

Αυτό προκύπτει και από τις ανατριχιαστικές συνομιλίες που αποκωδικοποίησαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και αποκαλύφθηκαν συνομιλίες του Χαϊντέρ με τον 30χρονο «καθοδηγητή» από το Ιράν.

Από τις συνομιλίες προκύπτει πως ήθελαν όσο το δυνατόν περισσότερους νεκρούς καθώς ο 30χρονος «καθοδηγητής» ο οποίος φέρεται να ζει στην Τεχεράνη, τους υποσχόταν πληρωμή χιλιάδων ευρώ για κάθε νεκρό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως τα κίνητρα των δύο συλληφθέντων ήταν αποκλειστικά οικονομικά ενώ συνέχισε λέγοντας πως δεν φαίνεται να υπάρχει «εγκέφαλος» στην Ελλάδα, ούτε συμμετοχή Ελλήνων στο τρομοκρατικό δίκτυο που επιχειρούσαν να στήσουν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες.

Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ που καλούνται να ενώσουν οι Αρχές, είναι και του ή των προμηθευτών όπλων στους δύο τρομοκράτες.

Σε συνομιλία μεταξύ του «καθοδηγητή» και του Χαϊντέρ αναφέρεται ένα πρόσωπο που θα τους έδινε τα όπλα για να χτυπήσουν στη συναγωγή μετά την έκρηξη που θα προκαλούσαν:

Χαϊντέρ: «Έχω ένα φίλο σε άλλο νησί που έχει όπλα».

Καθοδηγητής: «Να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες που τα κρατάς».

Ποιος είναι ο μυστήριος άντρας από νησί που προμηθεύει με όπλα και τι γνωρίζει για την τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζαν οι δυο Πακιστανοί; Είναι από τον χώρο του ποινικού εγκλήματος καθώς μόνο εκεί κάποιος θα μπορούσε να προμηθευτεί όπλα και κυρίως βαρύ οπλισμό;

Η υπόθεση θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή και όπως λένε αξιωματικοί που γνωρίζουν θέματα τρομοκρατίας μέχρι να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα η υπόθεση δεν θα κλείσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr