Τσακρής: Πιθανόν να χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου για την Όμικρον

0
178

Τσακρής: Για την μετάλλαξη Όμικρον αλλά και την πιθανότητα να χρειαστεί και έξτρα δόση εμβολίου μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Αθανάσιος Τσακρής.

Για την μετάλλαξη Όμικρον αλλά και την πιθανότητα να χρειαστεί και έξτρα δόση εμβολίου μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Αθανάσιος Τσακρής. Ο κ. Τσακρής διευκρίνισε στον ΣΚΑΙ ότι είναι στο τραπέζι το ενδεχόμενο αυτό και το επεξεργάζονται οι φαρμακευτικές εταιρείες, ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα πειραματικά δεδομένα για να ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί η παραλλαγή.

«Το ειδικά διαμορφωμένο εμβόλιο, αν χρειαστεί, θα μπορεί να ετοιμαστεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάζονται όμως τα κλινικά δεδομένα ώστε να ανάψει έγκαιρα το πράσινο φως για την χορήγηση του, οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 2-3 μήνες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακρής.

Μπορεί η μετάλλαξη Όμικρον να είναι ήδη στη χώρα μας

Η Όμικρον μπορεί να έχει ήδη επισκεφτεί την χώρα μας , καθώς όπως εξήγησε οι παραλλαγές αυτές παράγονται σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, δηλαδή δεν μεταφέρονται  απλώς από χώρα σε χώρα αλλά γεννιούνται κιόλας. «Είναι ένα στέλεχος με πολλές μεταλλάξεις, πολύ πιθανό να επικρατήσει, όλοι οι ιοί σαν τον κορωνοϊό έχουν την δυνατότητα να μεταλλάσονται» σημείωσε ο κ. Τσακρής.

Παράλληλα και ο ίδιος ζήτησε να επισπευθεί η τρίτη δόση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr