Τσαβούσογλου: Στις 9 Μαρτίου θα επαναληφθούν οι συνομιλίες με Σουηδία και Φινλανδία για το ΝΑΤΟ

0
31

Συνέχεια θα έχουν οι συνομιλίες της Τουρκίας με τη Σουηδία και τη Φινλανδία για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, που είχαν καθυστερήσει τον Ιανουάριο επειδή κάποιοι έκαψαν το Κοράνι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι συνομιλίες θα επαναληφθούν στις 9 Μαρτίου.

Μιλώντας στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα συζητηθεί η εφαρμογή που μνημονίου που έχουν υπογράψει οι χώρες.

Η Τουρκία επιστρέφει στον διάλογο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Την επιστροφή της Τουρκίας στον διάλογο για την ένταξη τόσο της Σουηδίας, όσο και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, στα μέσα του επόμενου μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντησης στην έδρα της Συμμαχίας, προκειμένου να επανεκκινηθούν οι διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα και να βρεθεί μία φόρμουλα για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών.

Τονίζουμε, ότι μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ψηφιστεί η ένταξη και από τη Βουλή της Ουγγαρίας, η οποία επίσης δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Πηγή: Pagenews.gr