Τσεχία κορωνοϊός: Για πρώτη φορά πάνω από 4.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

0
63

Τα 4.457 πέρασαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Τσεχική Δημοκρατία, τον υψηλότερο αριθμό που έχει διαγνωστεί σε μια ημέρα στην εν λόγω ευρωπαϊκή χώρα από τότε που άρχισε η πανδημία του φονικού ιού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το τσεχικό υπουργείο Υγείας.

O προηγούμενος αριθμός ρεκόρ ήταν τα 3.794 κρούσματα σε μια ημέρα

Η αύξηση αυτή ξεπερνά προηγούμενο αριθμό ρεκόρ 3.794 νέων κρουσμάτων σε μια ημέρα τον οποίο είχε καταγράψει η Τσεχία τον προηγούμενο μήνα και να αναφέρουμε πως συνολικά στην Τσεχία έχουν καταγραφεί 90.022 κρούσματα νέου κορωνοϊού μέχρι σήμερα και 794 θάνατοι από COVID-19. Να αναφέρουμε πως ο φονικός ιός, που ενδέχεται να έχει ήδη μολύνει το 10% του πληθυσμού παγκοσμίως, είναι ένα «σήμα συναγερμού» για τη διεθνή κοινότητα, με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να ζητά να επιταχυνθεί η μεταρρύθμιση του ΠΟΥ, ενόψει των καταστάσεων έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

Πότε ενδέχεται να είναι έτοιμο ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό;

Ένα εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους απηύθυνε έκκληση για επίδειξη αλληλεγγύης και πολιτικής δέσμευσης από όλους τους ηγέτες ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη διανομή των εμβολίων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Θα χρειαστούμε εμβόλια και υπάρχει ελπίδα πως έως το τέλος του έτους ενδεχομένως θα έχουμε ένα εμβόλιο. Υπάρχει ελπίδα», σημείωσε ο Τέντρος, στην τοποθέτησή του με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, η οποία εξέτασε την απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην πανδημία. «Ειδικά για τα εμβόλια και τα άλλα προϊόντα που βρίσκονται υπό επεξεργασία, το σημαντικότερο εργαλείο είναι η πολιτική δέσμευση από τους ηγέτες μας, ιδίως στην ισότιμη διανομή των εμβολίων», υπογράμμισε.

Δείτε live την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο:

«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, έχουμε ανάγκη από αλληλεγγύη και χρειαζόμαστε όλη την ενέργεια που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε τον ιό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr