Τσιάρας: Ενδεχομένως και αύριο σε διαβούλευση ο νόμος για την προστασία μαρτύρων

0
52

Τσιάρας: Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξη του τόνισε πως πρόκειται να μπει σε διαβούλευση ο νόμος για την προστασία των μαρτύρων.

Ο Κώστας Τσιάρας μίλησε για το νομοσχέδιο για την προστασία των μαρτύρων. Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τους «whistleblowers», ο κ. Τσιάρας απάντησε ότι πρόκειται για μια διοικητική διαδικασία προκειμένου κάθε υπόθεση που μπορεί να θίγει θέματα ή ζητήματα ηθικής που αφορούν στην πολιτεία ή πολίτες, να μπορούν να καταλήξουν είτε στην αρχή διαφάνειας, είτε στην εισαγγελική αρχή.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε στην συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ, ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο η χώρα μας ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία και απλά διευρύνει το πλαίσιο με βάση τα εθνικά δεδομένα και τίποτα παραπάνω.

«Τηλεδίκη» στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα

Σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για τηλεδίκη που έχει λάβει «αδιανόητες» διαστάσεις. «Ενώ έπρεπε η προσπάθεια να κατευθύνεται περισσότερο στην εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης έχει γίνει μια ‘’δημόσια δίκη’’ κατά κάποιο τρόπο και αυτό δεν νομίζω ότι βοηθά τις περισσότερες φορές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι καθώς η υπόθεση είναι λεπτή, αφορά ένα τραγικό και πραγματικά αδιανόητο γεγονός που κανείς δεν μπορεί να το χωνέψει, καθώς τρία μικρά παιδιά έφυγαν από τη ζωή με ερωτηματικά, «καλείται σήμερα και η προανακριτική διαδικασία, αλλά και η ίδια η Δικαιοσύνη να αποσαφηνίσει και να ξεκαθαρίσει».

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι πρέπει μέσα από τη διαδικασία που προβλέπεται, από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, της προανακριτικής διαδικασίας να μπορέσει η Δικαιοσύνη συλλέγοντας όλο το υλικό να αποφασίσει.

Γίνεται έρευνα για την ιατροδικαστική υπηρεσία

Σχετικά με την ιατροδικαστική υπηρεσία και το ενδεχόμενο παραλείψεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έγιναν όλα όπως έπρεπε.

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο προφανώς γεννά ερωτηματικά, αλλά και εδώ, δεν πρέπει κανείς να τρέξει να καταδικάσει από τη μια πλευρά ούτε ενδεχομένως να αθωώσει από την άλλη. Πρέπει να δούμε τα πραγματικά γεγονότα, αν όντως υπήρξαν ζητήματα, παραλείψεις», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr