Τσιάρας για σεξουαλική κακοποίηση: Θα επαναφέρουμε ρύθμιση για τη μη παραγραφή τέτοιων αδικημάτων

0
36

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου. Όχι μόνο δεκάδες γυναίκες από όλους τους χώρους έχουν βγει και καταγγείλει παρόμοια θλιβερά περιστατικά που έχουν βιώσει, αλλά από ό, τι φαίνεται και η Πολιτεία θα ενεργοποιηθελι για να τιμωρούνται οι δράστες.

Ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ FM ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επαναφορά ρύθμισης για τη μη παραγραφή στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης.  «Το ζήτημα που αφορά τις αποκαλύψεις της κυρίας Σοφίας Μπεκατώρου μας δίνει την αφορμή να πούμε ότι δεν μπορούμε πλέον, τέτοιου είδους φαινόμενα ούτε να κρύβονται, ούτε να υποθάλπονται, ούτε πολύ περισσότερο να μπαίνουν σε μία λογική μη δημοσιοποίησης. Το ζήτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι να σπάσει η σιωπή. Προωθούμε κάποιες αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν σε έναν μεγάλο βαθμό.

Δυστυχώς και εδώ, απ’ ότι πληροφορούμαι έκανε κάποιο λάθος η προηγούμενη κυβέρνηση, μην κρατώντας τον χρόνο μη παραγραφής αυτών των αδικημάτων μέχρι την ενηλικίωση του θύματος.

Εμείς, θα επαναφέρουμε μία ρύθμιση, η οποία ίσχυε και σε προηγούμενο χρόνο. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις και σκεφτόμαστε πως μπορούμε να παρέμβουμε σε ένα θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον ποινικό κώδικα, χωρίς να δημιουργήσουμε άλλες παρενέργειες,οι οποίες θα έπλητταν συνταγματικά δικαιώματα ή μία συνταγματική αναφορά που θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα. Να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να καλύψουμε τέτοιου είδους περιστατικά, από εδώ και πέρα. Υπάρχει ο ευμενέστερος νόμος, που είναι μία συνταγματικά κατοχυρωμένη άποψη που δεν μπορεί να ξεπεραστεί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον νόμο για τη Συνεπιμέλεια: «Θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και δρομολογείται προκειμένου να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το νομοσχέδιο που αφορά την από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας από τους δύο γονείς για το παιδί βρίσκεται προ των πυλών, των βημάτων που πρέπει να γίνουν ώστε να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και ελπίζω να εγκριθεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr