Τσιόδρας για Κρεμαστινό: Ένας διαπρεπής επιστήμονας, ακούραστος δάσκαλος, αξιοπρεπής πολιτικός

0
49

Τσιόδρας για Κρεμαστινό: Έπειτα από την είδηση του θανάτου του Δημήτρη Κρεμαστινού, το πρωί της 8ης Μαΐου, τόσο ο επιστημονικός κόσμος όσο και ο πολιτικός κόσμος, θρηνούν τον  πρώην υπουργό Υγείας, καθηγητή της Ιατρικής και αξιόλογο πολιτικό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή και νοσηλευόταν εδώ και πάνω από έναν μήνα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αφότου βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό.

Έτσι, στη μεγάλη απώλεια του κ. Κρεμαστινού δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον συνάδελφό του καθηγητή

«Στους σημερινούς θανάτους από κορωνοϊό περιλαμβάνεται και ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Ένας διαπρεπής επιστήμονας, ένας ακούραστος δάσκαλος, ένας αξιοπρεπής πολιτικός. Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως υπουργός Υγείας αναβαθμίζοντας τις κινητές μονάδες και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ ως προς τις αεροδιακομιδές. Εκ μέρους της επιτροπής εμπειρογνωμώνων και του υπουργείου Υγείας ενώνουμε τα συλλυπητήριά μας και θέλουμε να συλλυπηθούμε την οικογένειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο  Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy’s Hospital 1973-1976). Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές των ετών 2000, 2009, 2012, και των δύο αναμετρήσεων του 2015.

Ήταν πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την περίοδο 2009 – 2014 και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2015. Διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Υγείας από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Φεβρουάριο του 1996. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1996. Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ το 2010. Επί 30 χρόνια ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών το 1985.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα του Σωτήρη Τσιόδρα για το Δημήτρη Κρεμαστινό:

Πηγή: Pagenews.gr