Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση: Ενημέρωση για νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 6 Απριλίου

0
51

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση: H πανδημία συνεχίζεται τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, πρόκειται να ανακοινώσει τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι με τα τωρινά δεδομένα οι νεκροί σε όλη την επικράτεια ανέρχονται σε 76. Μάλιστα από χθες το βράδυ μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν φύγει από τη ζωή ακόμη τέσσερις συνάνθρωποι μας.

Άλλα τρία θύματα μπήκαν στη λίστα του ιού στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στην Πάτρα, έναν 72χρονο στην Αλεξανδρούπολη και έναν 78χρονο στη Θεσσαλονίκη. Με τους τρεις συμπλίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 76.

 Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας που ανακοινώθηκε την Κυριακή υπενθυμίζεται ότι:

  • ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.735
  • Το 54,9% αφορά άνδρες, ενώ από αυτά, 352 (20,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη. 21 (22,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • Δέκα 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
  • Από τους 76 καταγεγραμμένους θανάτους στη χώρα, οι 21 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25.453 κλινικά δείγματα.

Πηγή: Pagenews.gr