Τσίπρας από Σύνταγμα: Θα δώσουμε τη μάχη της ανατροπής

0
34

Στην πλατεία Συντάγματος μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Σύνταγμα τονίζοντας πως «οι κάλπες της Κυριακής δεν θα κρίνουν απλώς το νικητή και τον ηττημένο, αλλά με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη τετραετία».

«Πολίτες της Αθήνας είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής, για να υπερασπιστούμε αρχές και αξίες. Για να μην αφήσουμε να σβήσει η ελπίδα της Δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης σε αυτό τον τρόπο» τόνισε ο ΑΛέξης Τσίπρας κατά την εισαγωγή του στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι εκλογές της Κυριακής δεν θα κρίνουν απλώς τον νικητή και τον ηττημένο, αλλά «ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πώς και με ποια δύναμη θα οργανωθούν οι κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις, τα επόμενα τέσσερα χρόνια», «θα κρίνουν σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας».

Υποστήριξε ότι «δύο μόνο είναι τα εναλλακτικά σχέδια εξουσίας και διακυβέρνησης που αναμετρώνται, δυο διαφορετικά οράματα για την Ελλάδα. Εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ για μια Ελλάδα με δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους, μια χώρα, μια κοινωνία και μια οικονομία, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, με λιγότερες ανισότητες, δίκαιου διαμοιρασμού του παραγόμενου πλούτου, πρόσβασης όλων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ισχυρού κοινωνικού κράτους, ισχυρών θεσμών, καλύτερων αμοιβών, όπου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα φορολεηλατούνται για να πλουτίζει η ολιγαρχία, στεγαστικής πολιτικής, στήριξης των αγροτών».

«Από την άλλη είναι το σχέδιο της ΝΔ που», όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «βάζει σε προτεραιότητα τα κέρδη και αποθεώνει την αγορά, συρρικνώνει το ρόλο το κράτους, υπολογίζει περισσότερο κέρδη και ζημιές, αλλά όχι τις ανθρώπινες ζωές».

Μίλησε για σχέδιο που «θέλει να φέρει ανάπτυξη μέσω φοροαπαλλαγών στους ισχυρούς και μείωσης του εργασιακού κόστους, απόσυρσης του Δημοσίου από κρίσιμους τομείς ώστε να δοθεί χώρος στα κερδοσκοπικά fund, μια ανάπτυξη μη βιώσιμη καταδικασμένη να αναπαράγει κρίσεις και διεύρυνση ανισοτήτων».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσπαθούν να κρύψουν αυτές τις πτυχές του σχεδίου τους», ότι «εξαγγέλλουν δεσμεύσεις που δε θα υλοποιήσουν, ενώ κρύβουν άλλες που θα υλοποιήσουν», διότι «το αληθινό κυβερνητικό πρόγραμμα της είναι αυτό που πριν από δύο μήνες κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες ως Πρόγραμμα Σταθερότητας», στο οποίο «δεν εντάσσεται καμία από τις προεκλογικές του εξαγγελίες» -«είναι μια απάτη, αέρας κοπανιστός οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη».

«Αντίθετα προβλέπει μειώσεις δαπανών του δημοσίου για νοσοκομεία, σχολεία, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν προβλέπει πραγματική αύξηση του μέσου μισθού, ούτε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο Δημόσιο, παρά μονάχα αντικαταστάσεις όσων αποχωρούν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr