Τσίπρας: Εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό και εθνικό για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας

0
47

Έντονη ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας 

Έντονη ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Ιωάννη Σαρμά, προσθέτοντας πως με αυτά τα δεδομένα «εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό».

«Εξέφρασα την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη. Γι’ αυτό εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας. Μια πρακτική που διχάσει και πολώνει και μπορεί να δημιουργήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους» δήλωσε αρχικά ο κ. Τσίπρας. «Αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ΕΥΠ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του, για τον τρόπο που εργαλοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «με στοχευμένες και αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε μέσα ενημέρωσης φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ, η οποία τα 4 τέσσερα τελευταία χρόνια εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του κ. Μητσοτάκη, με παράνομες παρακολουθήσεις. Και τώρα δε διστάζει ο κ. Μητσοτάκης να εργαλειοποιεί αυτήν την ΕΥΠ στον προεκλογικό αγώνα, στην προεκλογική αντιπαράθεση και αυτό κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο, είναι άθλιο, είναι εθνικά επιζήμιο”, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: “Επίσης, εξέφρασα την ανησυχία μου σε σχέση με αυτή την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δε μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό. Μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα μέσα από τη θωράκιση και ενίσχυση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη. Μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην ειδική διακομματική επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020”.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε ένα θέμα, που, όπως είπε, “ξεπερνά το θέμα της Θράκης, ένα θέμα που αφορά κάθε κοινωνική ομάδα και κάθε Έλληνα πολίτη”. “Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη μπροστά στη μουσουλμανική μειονότητα, δηλαδή αυτός ο ωμός εκβιασμός ότι αν δεν μας ψηφίσετε, θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τη μουσουλμανική μειονότητα. Έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα σε κάθε σπίτι, σε κάθε Έλληνα πολίτη και κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι θα έλεγα μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει. Όποια κοινωνική ομάδα, όποιος πολίτης είναι αντίθετος, έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης και ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο”, τόνισε και κατέληξε: “Θέλω λοιπόν να διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα σταθούμε απέναντι σε αυτό το μήνυμα, το ανατριχιαστικό, που είναι μήνυμα σε βάρος της δημοκρατίας. Θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι, όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή δημοκρατία, θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr