Τσίπρας: Φέρνετε το νομοσχέδιο από φόβο για τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται

0
53

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιχειρεί να ρυθμίσει πράγματα που αντιστοιχούν στην κοινή λογική.

«Επιχειρείτε μια αντιδραστική θεσμική τομή με στόχο την ίδια τη Δημοκρατία, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση, στη συγκέντρωση, στη διαμαρτυρία που καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε από τη Μεταπολίτευση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «έχει αποφασίσει να ξοδέψει τον χρόνο του ως πρωθυπουργός όχι για να χτίσει αλλά για να γκρεμίσει».

«Θέλει να εκδικηθεί την Ελλάδα και την Αριστερά»

Αναλώνεται στο «να εκδικηθεί τόσο μια Ελλάδα που προχώρησε όταν άφησε πίσω το κράτος της Δεξιάς και τα σύνδρομα της όσο και την Αριστερά που είναι ο πολιτικός αντίπαλός της». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η απάντηση στο γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα αυτή την «αντιδραστική τομή» είναι γιατί «φοβάται τις εξελίξεις και τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται από Σεπτέμβρη καθώς η χώρα μπαίνει σε περίοδο βαθιάς ύφεσης». Και αυτό, όπως είπε, «παρά τα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος που μοιράζετε για να σας φιλοτεχνούν κυρίαρχο και άτρωτο τα ΜΜΕ».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για διαμοιρασμό 20 εκατομμυρίων «χωρίς κριτήρια, με μόνο στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης», «λες και ήταν λεφτά της οικογένειας σας», ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο πρωθυπουργός «δεν είναι μόνο εκτεθειμένος αλλά και καταγέλαστος» και πως δεν έχει άλλη επιλογή από το «να πάρει πίσω το πρόγραμμα της ντροπής». «Εφόσον θέλετε να δώσετε διαφημιστική πίτα, υπάρχουν όροι που προβλέπει ένα δημοκρατικό πλαίσιο. Με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας, με πραγματικά κριτήρια τους εργαζόμενους, την αναγνωσιμότητα, την τηλεθέαση. Με διαφάνεια και λογοδοσία, όχι έτσι», κατέληξε.

Απόψε η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις»

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση με τις ομιλίες και των πολιτικών αρχηγών του νομοσχεδίου για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία απόψε. Συνολικά έχουν ζητήσει το λόγο 124 βουλευτές, ενώ έχουν ήδη ανέβει στο βήμα οι επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται με τις ομιλίες και άλλων αρχηγών κομμάτων, ενόψει και των ονομαστικών ψηφοφοριών που έχουν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ επί της αρχής, επί των άρθρων που αφορούν στις συναθροίσεις και επί του άρθρου για τη «σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr