Τσίπρας: Η κυβέρνηση κρατά ίσες αποστάσεις για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

0
123

Τσίπρας: Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άσκησε κριτική για την αντίδραση της Κυβέρνησης στα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε στην Κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Αξίζει να αναφερθεί ότι έγιναν επεισόδια στο ΕΠΑΛ, και το απόγευμα πριν το αντιφασιστικό συλαλλαλητήριο.

«Δεν έχει νόημα να καταδικάζεις την βία από όπου κι αν προέρχεται όταν ξέρεις από που προέρχεται», ανέφερε ο κ . Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δείτε τι έγινε στην Θεσσαλονίκη, στην Σταυρούπολη χθες και σήμερα, όπου ένα δημόσιο σχολείο έχει καταληφθεί από ομάδες νεοναζί και το υπουργείο Παιδείας νίπτει τας χείρας του και κρατά ίσες αποστάσεις, λέει απλώς ότι καταδικάζει την βία…Για να μην χάσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς αφήνει μία πηγή έντασης και σύγκρουσης μέσα στο σχολείο».

Τσίπρας: “Όσοι σήμερα πολεμούν τη Δημόσια Παιδεία υψώνουν τείχος στην ίδια την πρόοδο του τόπου”

Γενικεύοντας την κριτική στην κυβέρνηση ανέφερε: «Η ύπαρξη ισχυρών δημόσιων συστημάτων εκπαίδευσης, είναι αναγκαία συνθήκη για να βρούμε αυτές τις απαντήσεις για το μέλλον…Για να νικήσουμε το μίσος, το φόβο, την παραπληροφόρηση, το φονταμενταλισμό…Όσοι σήμερα πολεμούν τη Δημόσια Παιδεία, δεν υψώνουν μόνο φραγμούς απέναντι στη γνώση, τη μόρφωση, για δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους. Αλλά υψώνουν ένα τείχος στην ίδια την πρόοδο αυτού του τόπου».

Κλείνοντας υπογράμμισε: «Η επένδυση στη Δημόσια Παιδεία δεν είναι απλά ιδεολογική στάση, αλλά ηθική υποχρέωση. Και σε ό,τι μας αφορά, θα είμαστε εδώ να συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε. Με σχέδιο, με όραμα και σεβασμό απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης μα και απέναντι σε κάθε νέο άνθρωπο αυτού του τόπου».

Τσίπρας: “Κυβερνήσαμε κάτω από ένα διαρκή εκβιασμό χρεοκοπίας”

Ο κ. Τσίπρας κάνοντας συνολική αναδρομή στη περίοδο των μνημονίων σημείωσε ότι οι στόχοι της τρόικας δεν ήταν πολιτικά και ιδεολογικά ουδέτεροι ούτε αθώοι σε σχέση με τις πιέσεις εσωτερικών παραγόντων. «Εμείς κυβερνήσαμε κάτω από ένα διαρκή εκβιασμό χρεοκοπίας. Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ κυβερνά, ανέμελη, με της ίδιες όμως συνταγές της χρεοκοπίας», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και προχώρησε σε κριτική της κυβέρνησης:

«Σε ότι αφορά το ιδεολογικό πρόσημο των μεταρρυθμίσεών της, υλοποιεί όλα όσα οι δανειστές έβαλαν στο τραπέζι και πίεσαν με την απειλή της χρεοκοπίας να εφαρμόσουμε. Στο χώρο της ενέργειας, ξεπουλάνε όσα εμείς με μεγάλες μάχες κρατήσαμε υπό δημόσιο έλεγχο. Τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ, το ΔΕΔΔΗΕ, τη ΔΕΠΑ υποδομών και τα δίκτυα. Στην υγεία επαναφέρουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών υγείας ακόμη και στη μέση της πανδημίας. Στην εργασία και στο ασφαλιστικό πάνε ένα βήμα παραπάνω από τις επιταγές του ΔΝΤ. Στην παιδεία, το έχουν επίσης τερματίσει. Με κορυφαία επιλογή τη συρρίκνωση και απαξίωση του δημόσιου πανεπιστήμιου και την ελάχιστη βάση εισαγωγής που άφησε φέτος πάνω από 40.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων».

Σχετικά με τα δημοσιονομικά

Ειδικότερα για τα δημοσιονομικά ανέφερε ότι «υπάρχει όμως πάντα δημοσιονομικός χώρος για φοροαπαλλαγές στα κέρδη επιχειρήσεων, στα μερίσματα, στη μεγάλη περιουσία». Έκανε σύντομη αναφορά στην αγορά των οπλικών συστημάτων: «Υπάρχουν δισεκατομμύρια με το τσουβάλι για εξοπλιστικά προγράμματα. Και με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις για τα εξοπλιστικά θα ήθελα να θυμηθώ, πως εμείς αντιμετωπίζαμε και το τελευταίο ευρώ και τη μεγάλη δυσκολία και έγνοια να μη ξεφύγουμε, να μην εκτροχιαστούμε. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η έγνοια…

Είναι ένδειξη της αδιαφορίας αυτών που σήμερα κυβερνάνε για την επόμενη μέρα. Και αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά. Όχι μόνο ιδεολογική αλλά και ηθική. Κυβερνάνε με ορίζοντα το τέλος της δικής τους θητείας. Και με στόχο να κάνουν περισσότερα deals και περισσότερες business».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr