Τσίπρας: Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να είναι ανεξέλεγκτη κυβέρνηση

0
33

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι την Κυριακή «ψηφίζουμε για την επόμενη τετραετία και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δεύτερος γύρος και ψηφίζουμε με νέο εκλογικό σύστημα»

«Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο κ. Μητσοτάκης έχει επιδείξει αλαζονική στάση και έπαρση, επιδιώκουν όχι απλά να είναι κυβέρνηση αλλά να είναι ανεξέλεγκτη κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι την Κυριακή «ψηφίζουμε για την επόμενη τετραετία και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δεύτερος γύρος και ψηφίζουμε με νέο εκλογικό σύστημα».

Ερωτηθείς αν μία από τις αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο ήταν ότι «δεν πήγαν προετοιμασμένοι», ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Ενώ εμείς διαρκώς τείναμε χείρα συνεργασίας είχαμε μια διαρκή άρνηση από την άλλη πλευρά. Όταν λες ότι “εγώ θα συνεργαστώ με όποιον βγει πρώτος”, άφηνες ανοιχτή την πόρτα συνεργασίας στη ΝΔ. Εν τέλει η προοδευτική ψήφος κατακερματίστηκε».

«Η απλή αναλογική υπέστη μία ιστορική ήττα. Όχι με δική μας ευθύνη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε για την Θράκη

«Είμαστε Παρασκευή πριν από τις εκλογές και μιλάμε για τη Θράκη, είναι δυσάρεστο. Είναι πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη η “Θρακοποίηση” των εκλογών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερθείς στο θέμα της Ροδόπης.

«Δεν πετάμε στα σύννεφα»

Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει την επόμενη μέρα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Για να μην φανώ αδιάκριτος δεν θα προδικάσω την επόμενη μέρα πριν δω το αποτέλεσμα. Προσδοκώ μέχρι να κλείσει η κάλπη και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Δεν πετάμε στα σύννεφα, γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά για εμάς οποιαδήποτε προοπτική να ενισχύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως μια δύναμη αξιόπιστη που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, είναι ο στόχος μας και θα είμαστε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στις επάλξεις για να το πετύχουμε», πρόσθεσε.

Πηγή: Pagenews.gr