Τσίπρας: Κάνετε το λιοντάρι στον γιατρό και την πάπια στον κλινικάρχη

0
25

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής για τη διαχείρισή της σχετικά με την πανδημία. Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Ξάνθος, πρώην υπουργός Υγείας τόνισε, σε δήλωσή του, ότι είναι μονόδρομος η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ενώ χθες ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε ανακοίνωση σχετικά με το πώς πρέπει να γίνει το self testing.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν συναισθάνεται τι συμβαίνει στη χώρα. «Είστε μια κυβέρνηση που έχει χάσει την μπάλα. Όχι μόνο της πανδημίας. Έχετε χάσει κάθε ηθική πυξίδα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «Ό,τι κι αν συμβαίνει εσείς απαντάτε “πετύχαμε η διαχείρισή μας είναι εξαιρετικά επιτυχημένη” και για ό,τι πάει στραβά “φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”».

Τσίπρας: Σκεφτείτε τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να σκέπτεται πώς θα απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και να απαντήσει στους πολίτες: «69 άνθρωποι χάθηκαν χθες. 681 είναι στις ΜΕΘ. 105 παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σκεφτείτε τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων. Δεν τους νοιάζει αν απαντάτε στον Τσίπρα, αλλά αν απαντάτε κάτι σε αυτούς».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «αφού έναν χρόνο αρνείστε την αξία των τεστ, έρχεστε τώρα και αναγγέλλετε την παροχή τους στα φαρμακεία. Self testing. Για να καλύψετε την αποτυχία σας, η ατομική ευθύνη πρέπει τώρα να μετατραπεί σε ατομική ενοχή. Η έννοια της συλλογικής υγειονομικής προστασίας, γίνεται ατομική υπόθεση».

Τσίπρας: Σκεφτείτε τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων

Τσίπρας: Σκεφτείτε τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων

Τσίπρας: Τι είπε για τις επιτάξεις – Η ατάκα για το λιοντάρι και την πάπια

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις επιτάξεις, λέγοντας ότι «επικρατεί μπάχαλο». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έρχεστε στο “και πέντε” και ενώ τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει να τρέχετε να επιστρατεύσετε 200 γιατρούς. 200 γιατρούς δε μπορούσατε να προσλάβετε έναν χρόνο». Είπε δε, ότι «είναι ασύστολο ψέμα ότι δεν υπάρχουν γιατροί για πρόσληψη». Οι μεγάλες κλινικές απολαμβάνουν ασυλίας για να μείνουν καθαρές από Covid».

Τέλος, ζήτησε «επιτέλους να μπουν στη μάχη τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία… Και δεν γίνεται να κάνετε το λιοντάρι στο γιατρό. Αλλά την πάπια στον κλινικάρχη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr