Τσίπρας Σακελλαροπούλου: Σήμερα η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0
45

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με το «τετ-α-τετ» να πραγματοποιείται στις 10:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εικάζεται ότι αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία και είναι φλέγοντα, όπως η κατάσταση της οικονομίας και η πανδημία του κορωνοϊού.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως «οι πολιτικές εξελίξεις και οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα», ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Πολιτικού Κέντρου, του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, πριν από ελάχιστες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Κουμουνδούρου, στην εισήγησή του ο κος Τσίπρας υπογράμμισε τις «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας».

Αναφέρθηκε επιπλέον, στον ανασχηματισμό λέγοντας ότι «ήταν άτολμος και ανούσιος ακριβώς επειδή ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στις χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα για τη διαχείριση της πανδημίας. Οι σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση του κ. Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης πανδημίας, τη στιγμή που συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη απωλειών συνανθρώπων μας, φανερώνει και το απόλυτο αδιέξοδό του».

Όσο για τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ στο επόμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα οφείλει να ετοιμαστεί για να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία, με σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους καθώς και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. «Να δώσουμε βάρος σε πρωτοβουλίες στη βάση της προγραμματικής μας πρότασης. Πρότασης για στήριξη και ενίσχυση των μισθών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και αναγέννηση του κοινωνικού κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, υποστήριξε ότι «η κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της πανδημίας συνολικά αλλά και ειδικότερα σε θέματα όπως το ασφαλιστικό ή θέματα λειτουργίας της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες κοινής δράσης με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις». Υπό αυτή την έννοια, κατέληξε «το αίτημα για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, που θα επαναφέρει τη χώρα στη κοινωνική κανονικότητα και την κοινωνία σε ασφάλεια και συνοχή, θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την ίδια την κοινωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr