Τσίπρας σε Τσακαλώτο: Ο πρόεδρος είμαι εγώ

0
33

Τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε να ασχοληθεί μια μια εσωκομματική κόντρα. Αφορμή για όλα ήταν η φράση «πολιτικός απατεώνας» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λίγες μέρες αργότερα ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με τέτοιες τακτικές. Μετά τους τριγμούς που υπήρξαν. Στην συνεδρίαση που ακολούθησε μετά το επεισόδιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους. «Δεν έχουμε συλλογική ηγεσία αλλά πρόεδρο» είπε απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα ασχολείται με τα παραπτώματα των βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε πίσω του την ιστορία και αναφέρθηκε στο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών χρησιμοποίησε ξανά τη φράση «πολιτική απάτη», θέλοντας έτσι να δείξει ότι δεν κάνει πίσω σε αυτά που έχει επιλέξει να πει και να κάνει.

«Έχει χάσει τον έλεγχο η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα συγκυρία. Η τριπλή κρίση βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο και έχει αρχίσει να αποσταθεροποιείται» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εγκληματικές της επιλογές στα ζητήματα της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία και την καθημερινότητα στα ΜΜΜ, έχει φέρει την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο κόκκινο.

Η ανασφάλεια των πολιτών γενικεύεται. Και ταυτόχρονα με την υγειονομική κρίση, η οικονομική πολιτική του κου Μητσοτάκη μας οδηγεί με ταχύτητα στην κοινωνική χρεοκοπία. Μέσα σε όλα αυτά η ανικανότητα της κυβέρνησης να σταθεί στοιχειωδώς δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές αλλά και με το κρεσέντο υποκρισίας στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Μακεδονικό, συντείνουν καθοριστικά ώστε να αρχίζει να ξεκαθαρίζει στη συνείδηση του λαού μας η πολιτική απάτη του κου Μητσοτάκη και της ΝΔ».

Τσίπρας σε Τσακαλώτο: Μη τους δίνεις πατήματα

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε δημόσια για την κίνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου λέγοντας ότι «δεν πρέπει να δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες. Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr