Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Thessaloniki Forum

0
29

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις σήμερα Σάββατο στο Thessaloniki Forum στις 19.30, στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας όλων εκείνων που πλήττονται σφοδρότερα από την κρίση. Οι προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Μένουμε Όρθιοι» και θα ενισχυθούν με νέες επεξεργασίες σε ζητήματα, όπως η φορολογία. Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με το iefimerida θα προχωρήσει σε μια αποτίμηση της κατάστασης όπως την παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα προχωρήσει σε σύγκριση με το πού βρίσκονται τα πράγματα, 14 μήνες μετά, λόγω της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει ότι τα πρώτα σημάδια της ύφεσης φάνηκαν πριν την πανδημία στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση. Επίσης θα υποστηρίξει ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής«κοινωνικά, υγειονομικά, οικονομικά και εθνικά» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βαδίζει χωρίς στρατηγική και σχέδιο και αδρανεί σε όλα τα επίπεδα.

«Νέα κοινωνική συμφωνία όσων πλήττονται από την κρίση»

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με την απάλειψη των δημοσιονομικών περιορισμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζοντας ότι μπαίνουν οι βάσεις για μια νέα κοινωνική συμφωνία όλων των κοινωνικών ομάδων (εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, νεολαία) που εν μέσω πανδημίας συγκλίνουν τα συμφέροντά τους. Παράλληλα, θα κάνει λόγο για την ανάγκη ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητα.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αδράνεια και καθυστερήσεις που ήδη έχουν σημειωθεί με δραματικές συνέπειες. Αυτές οι κοινωνικές ομάδες δέχονται καθημερινά πλήγματα ενώ συγχρόνως βλέπουν πλέον την κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται την κρίση ως ευκαιρία επιβολής των πιο ακραίων νεοφιλελευθερων μεταρρυθμίσεων που τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς, επιταχύνοντας το υφεσιακό σπιράλ», σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Κεντρική θέση στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το νέο παραγωγικό μοντέλο, καθώς και ο νέος καθοδηγητικος – πρωταγωνιστικός ρόλος του κράτους στην οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, τις υποδομές αλλά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα που οφείλει να διαδραματίσει το ρόλο του στον κύκλο της οικονομίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι το σχέδιο που θα ξεδιπλώσει το απόγευμα του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ένας «ρεαλιστικός ριζοσπαστισμός υπέρ των πολλών για ζωή με ασφάλεια και κοινωνία με δικαιοσύνη». Κεντρικός στόχος του θα είναι μία πιο δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος, η άμβλυνση των ανισοτήτων, η στήριξη των αδύναμων και της μεσαίας τάξης στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Σημειώνεται ότι η ομιλία του κ.Τσίπρα αναμένεται να έχει έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται με την πανδημία καταρρίπτουν το νεοφιλελεύθερο δόγμα και την πρωτοκαθεδρία των αγορών, φέρνοντας στο προσκήνιο και δικαιώνοντας τον πυρήνα των διαχρονικών ιδεών και αξιών της Αριστεράς. Τον ρόλο ενός ισχυρού κράτους, τόσο στο επίπεδο της κοινωνικής πολιτικής όσο και στην οικονομία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr