Τσίπρας: «Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, το ΕΣΥ βρίσκεται υπό διάλυση»

0
49

Σήμερα (13/06), ο κ. Τσίπρας έστειλε το μήνυμα για την ανάγκη συνεχούς διεκδίκησης, από όλους, στα θέματα που αφορούν το βιοτικό επίπεδο, τον πρωτογενή τομέα και την υγεία, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι θα πρέπει να είμαστε παρόντες, για να μπορέσουμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα

Σήμερα (13/06), ο κ. Τσίπρας έστειλε το μήνυμα για την ανάγκη συνεχούς διεκδίκησης, από όλους, στα θέματα που αφορούν το βιοτικό επίπεδο, τον πρωτογενή τομέα και την υγεία, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι θα πρέπει να είμαστε παρόντες, για να μπορέσουμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Μιας και θα έχει πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε», κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους Δημάρχους του νομού Ρεθύμνης και εκπροσώπους φορέων, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

«Η Κρήτη έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, όπως και μεγάλες δυσκολίες», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο μεγάλο έλλειμμα των δημόσιων υποδομών σε Κρήτη και Ρέθυμνο, κάνοντας λόγο για το όραμα και την αναγκαιότητα του Βόρειου οδικού άξονα ως ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, το οποίο, μάλιστα, παρομοίασε με το γιοφύρι της Άρτας.

«Πέρασαν τρία χρόνια, από την προσπάθεια αναζήτησης ενός άλλου πλαισίου και μοντέλου σχεδιασμού για να καταλήξει ξανά ο σχεδιασμός για τον ΒΟΑΚ, εκεί όπου τον είχαμε αφήσει το 2019», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα διόδια τα οποία προγραμματίζονται, δε θα επιβαρύνουν μόνο τους τουρίστες, αλλά και τους κατοίκους της Κρήτης.

Ακόμη, στάθηκε στο μεγάλο ζήτημα των αγροτικών και αρδευτικών έργων, σχολιάζοντας ότι «η Κρήτη δεν είναι μόνο ο τουρισμός, αλλά είναι και ο πρωτογενής τομέας. Πιστεύω ότι αν τον αμελήσουμε, δε θα μπορούμε να έχουμε μία βιώσιμη προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο, μέσα από δημόσιες υποδομές και σχεδιασμό, να στηριχθεί το εισόδημα των παραγωγών, του αγρότη, του κτηνοτρόφου και να δοθεί προοπτική, ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους και να βρεθούν οι τρόποι για καλύτερο εισόδημα και προϊόντα με προστιθέμενη αξία, στην τοπική οικονομία».

Αναφερόμενος στα θέματα της Δημόσιας Υγείας, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «έχει δώσει έναν πολύ μεγάλο αγώνα για τη στήριξη των νοσοκομείων και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την πρωτοβάθμια φροντίδα με τη δημιουργία των ΤΟΜΥ και σήμερα, έχουμε φθάσει ξανά στην αρχή, στο χειρότερο σημείο από οποτεδήποτε άλλοτε. Βρισκόμαστε στο σημείο “μηδέν”. Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι υπό διάλυση, 6500 λιγότεροι μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο και στο σύστημα υγείας είναι σήμερα, σε σύγκριση με το 2019.

Την περίοδο εκείνη, υπήρχαν περιορισμοί και στις προσλήψεις και είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως κυβέρνηση πολλά προβλήματα. Έχει πολύ μεγάλο νόημα να κοιτάξουμε προς τα μπρος, βλέποντας ότι το πρόγραμμα για την υγεία της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένα σχέδιο που δίνει προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα». Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για απόψεις που έχουν καταγραφεί στον δημόσιο διάλογο εδώ και χρόνια «όμως, δεν έχουν προχωρήσει λόγω της πανδημίας που ανέκοψε αυτόν τον σχεδιασμό. Προς στιγμήν, πιστέψαμε ότι η πανδημία θα μπορούσε να αλλάξει τη γνώμη σχετικά με την αναγκαιότητα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των υποδομών, ωστόσο, από ό,τι φάνηκε, επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία».

Μίλησε, επίσης, και για το παραγωγικό μοντέλο σχετικά με τον τρόπο κατά τον οποίο πρέπει να σχεδιασθεί η τοπική οικονομία, αιτιολογώντας ότι η Κρήτη, είναι ένας ευλογημένος τόπος, με ποιοτικά, ανταγωνιστικά προϊόντα και τουρισμό, «που –βέβαια είναι ευλογία– αλλά αν δεν τον διαχειρισθεί σωστά και με σχεδιασμό, μπορεί να γίνει και αυτό πρόβλημα».

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να επισκεφθεί το κέντρο της παλιάς πόλης και θα έχει συνάντηση με ψηφοφόρους στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, στην Πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr