Τζέφρι Πάιατ: Το “αντίο” στους φίλους του στο Twitter

0
67

Τζέφρι Πάιατ: Ο απερχόμενος Πρέσβης των ΗΠΑ αποχαιρέτησε για τελευταία φορά από τον λογαριασμό της Πρεσβείας τους φίλους του στο Twitter.

Ο Τζέφρι Πάιατ πρόκειται να αποχωρήσει από την θέση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο αντικαταστάτης του Πρέσβη έχει ήδη οριστεί από το Κογκρέσο και θα είναι ο ομογενής Γιώργος Τσούνης.

Εκτός των υπόλοιπων αρμοδιοτήτων, του παραχωρεί και τον επίσημο λογαριασμό του πρέσβη στο twitter, με τον 58χρονο που θα αναλάβει ρόλο-κλειδί στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, να αποχαιρετά του διαδικτυακούς του φίλους.

Η ανάρτηση Πάιατ

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της εμπειρίας 9 ετών στην θέση του πρέσβη στο twitter, καθώς αυτός ο λογαριασμός της Πρεσβείας περνάει στον διάδοχό μου Γιώργο Τσούνη. Μπορείτε να με βρείτε στον νέο προσωπικό μου λογαριασμό. Και ευχαριστώ όλους όσους με απασχόλησαν και με εκπαίδευσαν εδώ μέσα».

Λίγα λόγια για τον απερχόμενο Πρέσβη

Όπως σημειώνεται, από το 2013 έως το 2016 διετέλεσε πρέσβης στην Ουκρανία. Νωρίτερα, υπηρέτησε ως βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής του Γραφείου Κέντρο-Ασιατικών και Νότιο-Ασιατικών Υποθέσεων. Υπήρξε επιτετραμμένος της αμερικανικής αποστολής στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.

Από το 1999 έως το 2002 υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος στο αμερικανικό προξενείο του Χονγκ-Κόνγκ και από το 1997 μέχρι το 1999 ως επικεφαλής του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη του Πακιστάν. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ, και συμμετείχε στις αποστολές των ΗΠΑ στην Ονδούρα και στην Ινδία.

Ο κ. Πάιατ έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Ιρβάιν). Το 1987 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.
w23-95416paiat

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr