Τζέραλντ Μπάτλερ Ολυμπιακή Φλόγα 2020: Τέλος για τη λαμπαδηδρομία με το «Τhis is Sparta» να αντηχεί

0
71

Τζέραλντ Μπατλερ Ολυμπιακή Φλόγα 2020: Ο γνωστός ηθοποιός φώναξε την διάσημη κραυγή του ως «Λεωνίδας» από την ταινία «300» την ώρα που άναβε τον βωμό «This is Sparta». Eν τούτοις η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διέκοψε τη λαμπαδήδρομια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επικαλούμενη την προάσπιση της δημόσιας υγείας εν μέσω κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Eλληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Πηγή: Pagenews.gr