Βασίλης Κικίλιας: Δραματική έκκληση για όσους ήταν έξω από το Εφετείο – Πιο προσεκτικοί από εδώ και στο εξής

0
69

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εφιστά την προσοχή από όσους συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο, αναφορικά με την προφύλαξη της υγείας τόσο των ίδιων όσο και των συμπολιτών τους.

Όπως τόνισε σε ανάρτησή του στο Τwitter ο υπουργός Υγείας, «σήμερα είναι μια ωραία ημέρα για τη Δημοκρατία, ας μην γίνει μια κακή ημέρα για τη δημόσια Υγεία». Επιπροσθέτως, στην ανάρτησή του αναφέρει το εξής: «Σε όλους που ήταν έξω από το Εφετείο απευθύνω έκκληση, ως υπουργός Υγείας, να είναι από δω και στο εξής ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Ακολουθεί το tweet του Βασίλη Κικίλια:

«Μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα κάποιων ομάδων συμπολιτών μας, που ίσως δεν αναλογίζονται ότι έχουν μέσα στην οικογένειά τους ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους πιο μεγάλους σε ηλικία, που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορονοϊό», είχε αναφέρει το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως σημείωσε ο κος Κικίλιας, από τη μία η οργανωμένη πολιτεία, η κοινωνία, η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία θα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά από την άλλη πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε.

Και προσέθεσε: «Προσωπικά, αξιολογώ πολύ πάνω από όλα τα άλλα την ανθρώπινη ζωή και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας». Στη συνέχεια τόνισε πως είναι ιερή υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά πως «η μάσκα έχει αποδειχθεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι προστατεύει από τους ιούς και σίγουρα από τον κορωνοϊό. Η χρήση της μάσκας, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και η υγιεινή των χεριών μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς θα ανασχέσουμε την επιδημία. Ακούω για τους 65 άνω, σαν να είναι  δημοσκόπηση, σαν είναι καταναλωτική μέτρηση. Δεν το δέχομαι».

«Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ενδεχομένως την επιχείρησή τους, είναι μάχιμοι, δουλεύουν ακόμα ή είναι συνταξιούχοι. Προφανώς και πρέπει να προσέξουν περισσότερο γιατί η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 69 ετών, έχουμε 68 διασωληνωμένους συμπολίτες μας από τον κορωνοϊό αυτήν τη στιγμή. Και έχουν χάσει τη ζωή τους 376 άνθρωποι, συνολικά, από τον κορωνοϊό στη χώρα και η μέση ηλικία αυτών που έφυγαν είναι τα 78 έτη. Νομίζω ότι είναι ιερή υποχρέωση όλη της ελληνικής κοινωνίας, ως συνέχεια και αλληλεγγύη των γενεών, να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους που μόχθησαν για μια ολόκληρη ζωή», συμπλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr