Βασίλης Κικίλιας: Kαμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και μειώσεις έως 7%

0
65

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία αύξηση. «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τηρούμε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή».

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο «Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ακολούθησε τον ίδιο τρόπο ανατιμολόγησης, που προβλέπει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και μειώσεις έως 7%».

Και προσέθεσε ότι από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που συμπεριλαμβάνονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, σε 5.375 διατηρείται σταθερή η τιμή τους χωρίς καμία αύξηση, ενώ σε 2.603 μειώνεται η τιμή τους έως 7%.

«Υπουργείο Υγείας και Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνεχίζουμε με αρχή, πρώτα ο ασθενής, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου, για αυτούς που δε μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν», προέταξε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε εξοικονόμηση πόρων για το κράτος και σημαντική μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, τα οποία έχουν ανάγκη», υπογράμμισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η συνολική εξοικονόμηση για κράτος και ασθενείς φτάνει τα 111 εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr