Βασίλης Κορκίδης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θεραπεύει παθογένειες του παρελθόντος

0
82

Βασίλης Κορκίδης: Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά υπέβαλε επιστολή με 7 προτάσεις, για στοχευμένες θεματικές ενισχύσεις από το νέο αναπτυξιακό νόμο, στους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη και Νίκο Παπαθανάση.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά υπέβαλε επιστολή με 7 προτάσεις, για στοχευμένες θεματικές ενισχύσεις από το νέο αναπτυξιακό νόμο, στους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη και Νίκο Παπαθανάση.

Οι 7 προτάσεις εστιάζουν στις ενισχύσεις ψηφιακού και τεχνολογικού μετασχηματισμού σε μεσαίους, μικρούς και πολύ μικρούς, στην εφοδιαστική αλυσίδα και λιμενικές δραστηριότητες, στην αλιεία και υδατοκαλλιέργειες, στη διάρκεια μίσθωσης και υλοποίησης επενδύσεων, καθώς επίσης στις πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς περιοχές της Αττικής.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης αναφορικά με το νομοσχέδιο δήλωσε: «Το όραμα για την διαμόρφωση ενός πλαισίου φιλικού προς τους επενδυτές κάνει πράξη η κυβέρνηση με τον νέο αναπτυξιακό νόμο που βρίσκεται προς ψήφιση στην Βουλή. Είναι γνωστό ότι οι γραφειοκρατικές και άλλες διαδικασίες για δεκαετίες αποτελούσαν ανάχωμα στο επενδυτικό ενδιαφέρον σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας της χώρας, αφού βασικό κίνητρο είναι να μην ταλαιπωρείται η επιχείρηση για χρόνια μέχρι να ολοκληρώσει την διαδικασία επένδυσης. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε επένδυση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας.

Και νέες θέσεις εργασίας σημαίνουν ότι αφ’ ενός ενδυναμώνεται ο παραγωγικός ιστός, αφ’ ετέρου δε, ισχυροποιείται η εγχώρια ικανότητα σε μία περίοδο όπου αποτελεί ζητούμενο. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θεραπεύει παθογένειες του παρελθόντος και δεν περιορίζει την συμμετοχή των μικρών επιχειρήσεων. Αναμένεται μάλιστα να δώσει νέα χαρακτηριστικά στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ανάπτυξη και δυναμική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να επαναφέρει μια νέα εποχή «brain gain». Δεδομένου ότι η επιχειρηματικότητα είναι έννοια πολυδιάστατη, με δυναμικό αντίκρισμα στην οικονομική ζωή της χώρας το πλαίσιο του νόμου θα επιτρέψει σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς, να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να υλοποιήσει τις πρωτοβουλίες της με σύγχρονες μορφές επενδύσεων σε δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Με αυτό το σκεπτικό υποβάλλαμε με σχετική επιστολή, τις 7 προτάσεις του ΕΒΕΠ, σύμφωνα με τη προσέγγιση της θεματικής επιχειρηματικής στόχευσης. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η ισχυροποίηση της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας με την δημιουργία ενός ταχύτερου και ευέλικτου φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος με βασικό άξονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη. Εκτιμώ πως ορθώς, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος στοχεύει τις θεματικές ενισχύσεις και επιταχύνει τις διαδικασίες για τις επιχειρήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr