Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε πάλι δημόσια εμφάνισή της

0
128

Βασίλισσα Ελισάβετ: Tι αναφέρει η ανακοίνωση του Παλατιού.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δε θα μπορέσει τελικά να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες πολέμου στο Κενοτάφιο του Λονδίνου, λόγω προβλήματος στην πλάτη.

Η ετήσια «Κυριακής Μνήμης» είχε ανακοινωθεί προ ημερών ότι θα ήταν η πρώτη δημόσια εκδήλωση στην οποία θα παρίστατο η 95χρονη μονάρχης, σχεδόν ένα μήνα μετά από τη σύσταση των γιατρών της για ανάπαυση.

Πιστεύεται ότι το πρόβλημα στην πλάτη δε συνδέεται με το αδιευκρίνιστο θέμα υγείας που είχε οδηγήσει στη σύσταση περί ανάπαυσης, στην ακύρωση υποχρεώσεων της βασίλισσας και στη μία διανυκτέρευση σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου τον περασμένο μήνα.

Η ανακοίνωση του Παλατιού αναφέρει: «Η βασίλισσα, έχοντας ένα τράβηγμα στην πλάτη, αποφάσισε το πρωί με μεγάλη λύπη ότι δε θα μπορέσει να παραστεί στη σημερινή Τελετή της Κυριακής Μνήμης στο Κενοτάφιο. Η Αυτής Μεγαλειότης είναι απογοητευμένη που θα χάσει την τελετή».

Στεφάνι εκ μέρους της βασίλισσας θα καταθέσει στο Κενοτάφιο ο διάδοχος Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος. Θα τον συνοδεύουν η σύζυγός του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς και ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον.

Η βασίλισσα ελπίζει να φέρει εις πέρας τα προγραμματισμένα ελαφριά καθήκοντά της αυτή την εβδομάδα.

“Είναι η ελπίδα πολλών ότι η κληρονομιά αυτής της συνόδου κορυφής — γραμμένη σε βιβλία ιστορίας που ακόμη δεν έχουν τυπωθεί — θα σας περιγράφει ως τους ηγέτες που δεν έχασαν την ευκαιρία, και ότι ανταποκριθήκατε στην έκκληση αυτών των μελλοντικών γενιών”, είπε Ελισάβετ, η γηραιότερη μονάρχης και μακροβιότερη στον θρόνο παγκοσμίως.

“Ότι φύγατε από αυτή τη διάσκεψη ως μια κοινότητα εθνών με αποφασιστικότητα, βούληση και σχέδιο, για να αντιμετωπίσετε τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και να αναγνωρίσετε ότι η ώρα για λόγια έχει πλέον περάσει στην ώρα για δράση”.

Η Ελισάβετ απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών νωρίτερα φέτος. Θυμήθηκε πώς ο Φίλιππος είχε προειδοποιήσει σε μια ακαδημαϊκή συγκέντρωση το 1969 για την ανάγκη αντιμετώπισης των απειλών από τη ρύπανση. “Αν η κατάσταση της παγκόσμιας ρύπανσης δεν είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή, είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα γίνει όλο και πιο αφόρητη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”, ανέφερε η Ελισάβετ λέγοντας πως αυτό είχε πει ο Φίλιππος.

Η βασίλισσα είπε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που καλωσορίζει τους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής, γιατί “ο αντίκτυπος του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη πρόοδο” είναι ένα θέμα που απασχολούσε βαθιά τον Φίλιππο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι “δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο περήφανη” που το έργο του συνέχισαν οι δύο στενότεροι κληρονόμοι της, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, οι οποίοι αμφότεροι συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr