Βασίλισσα Ελισάβετ: Περνούσαν από ακτίνες το φαγητό, πριν το σερβίρουν

0
93

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σύμφωνα με τον Ουαλό μάγειρα, Γκράχαμ Τίνσλι, τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά αυστηρά όταν η βασίλισσα δειπνούσε με άλλα σημαντικά δημόσια πρόσωπα.

Ένας βασιλικός σεφ σερβίρει μυστικά για το πώς είναι να μαγειρεύεις για τη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ.

Ο Γκράχαμ Τίνσλι, ο οποίος έχει μαγειρέψει για τη βασίλισσα σε πολλές περιπτώσεις, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του περιοδικό Hello, στο ότι σε κρατικά δείπνα πριν το πιάτο φτάσει μπροστά στη βασίλισσα θα περάσει από «ακτινογραφία».

Σύμφωνα με τον Ουαλό μάγειρα τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά αυστηρά όταν η βασίλισσα δειπνούσε με άλλα σημαντικά δημόσια πρόσωπα.

«Όταν μαγειρεύαμε μόνο για τη βασιλική οικογένεια τα μέτρα δεν ήταν τόσο αυστηρά. Αν όμως έπρεπε να ετοιμάσουμε ένα συμπόσιο αρχηγών κρατών, τότε όλο το προσωπικό της εστίασης θα έπρεπε να συναντηθεί σε ένα αστυνομικό τμήμα και να κάνει μια βόλτα στο κάστρο.

Στη συνέχεια πρέπει να βάζουμε όλα τα τρόφιμα, τα δοχεία, τα μαχαίρια και τον εξοπλισμό κουζίνας να περάσουν μέσω ενός μηχανήματος ακτίνων Χ… Ορισμένα συμπόσια έχουν ακόμη και κωδικές ονομασίες για να προστατεύουν την ασφάλειά τους!»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα της στη σύνοδο

“Είναι η ελπίδα πολλών ότι η κληρονομιά αυτής της συνόδου κορυφής — γραμμένη σε βιβλία ιστορίας που ακόμη δεν έχουν τυπωθεί — θα σας περιγράφει ως τους ηγέτες που δεν έχασαν την ευκαιρία, και ότι ανταποκριθήκατε στην έκκληση αυτών των μελλοντικών γενιών”, είπε Ελισάβετ, η γηραιότερη μονάρχης και μακροβιότερη στον θρόνο παγκοσμίως.

“Ότι φύγατε από αυτή τη διάσκεψη ως μια κοινότητα εθνών με αποφασιστικότητα, βούληση και σχέδιο, για να αντιμετωπίσετε τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και να αναγνωρίσετε ότι η ώρα για λόγια έχει πλέον περάσει στην ώρα για δράση”.

Η Ελισάβετ απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών νωρίτερα φέτος. Θυμήθηκε πώς ο Φίλιππος είχε προειδοποιήσει σε μια ακαδημαϊκή συγκέντρωση το 1969 για την ανάγκη αντιμετώπισης των απειλών από τη ρύπανση. “Αν η κατάσταση της παγκόσμιας ρύπανσης δεν είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή, είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα γίνει όλο και πιο αφόρητη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”, ανέφερε η Ελισάβετ λέγοντας πως αυτό είχε πει ο Φίλιππος.

Η βασίλισσα είπε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που καλωσορίζει τους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής, γιατί “ο αντίκτυπος του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη πρόοδο” είναι ένα θέμα που απασχολούσε βαθιά τον Φίλιππο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι “δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο περήφανη” που το έργο του συνέχισαν οι δύο στενότεροι κληρονόμοι της, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, οι οποίοι αμφότεροι συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr