Βασίλισσα Ελισάβετ: Το Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάζει σιωπηρά τα 94α της γενέθλια

0
225

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β’, η γηραιότερη μονάρχης και με τη μεγαλύτερη θητεία παγκοσμίως, έγινε σήμερα 94χρονών αλλά όπως είχε ζητήσει, θα γιορτάσει τα γενέθλιά της χωρίς κανονιοβολισμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, πρόκειται για την πρώτη φορά στα 68 χρόνια θητείας της, που παίρνει μία τέτοια απόφαση. Όπως είχε ανακοινωθεί, δε θα υπάρξει επίσημη παρέλαση γενεθλίων. «Δεν θα γιορτάσουμε τα γενέθλια της Αυτής Μεγαλειότητας με κανέναν ‘ιδιαίτερο τρόπο’ φέτος λόγω της κρίσης του κορωνοϊού» τονίστηκε. Η πανδημία δεν επιτρέπει στη βασιλική οικογένεια να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις και τιμές για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, έτσι η φετινή χρονιά δεν θα θυμίζει σε τίποτα όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Τυχόν βιντεοκλήσεις μεταξύ μελών της οικογένειας θα είναι απολύτως ιδιωτικές χωρίς να υπάρξει η παραμικρή δημόσια εμφάνιση. Η βασίλισσα τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο Ουίνδσορ. Ο πρίγκιπας Κάρολος στη Σκωτία. Ο Γουίλιαμ στο Νόρφολκ, ενώ ο Χάρι στο Λος Άντζελες.

Τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ γιορτάζονται με 21 κανονιοβολισμούς από μίνι κανόνια έξω από το κάστρο Ουίνδσορ. Στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνουν, κανονικά κανόνια χρησιμοποιούνται από στρατιώτες για τον εορτασμό των γενεθλίων.

Παρόλα αυτά η βασιλική οικογένεια ανέβασε το twitter ένα συγκινητικό βιντεάκι με στιγμιότυπα από τα παιδικά της χρόνια.

Πηγή: Pagenews.gr