Βατόπουλος: Ναι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού από τα 50

0
125

Βατόπουλος: Θετικός στην επέκταση της υποχρεωτικότητας σε πολίτες από τα 50 έτη δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Θετικός στην επέκταση της υποχρεωτικότητας σε πολίτες από τα 50 έτη δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως είναι πολύ πιθανό να κάνουμε την τρίτη δόση ακόμη πιο γρήγορα.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πολύ πιθανόν να πάμε πιο γρήγορα από το εξάμηνο στην τρίτη δόση… Πότε ακριβώς γίνεται η αναμνηστική δόση ενός εμβολίου εξαρτάται και από τη δυναμική της ανοσίας από τα βιολογικά δεδομένα, και τα δεδομένα της επιδημίας. Νομίζω ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές και σωστό η αναμνηστική δόση να μπορεί να γίνει λίγο νωρίτερα» σχολίασε για την επιτροπή των ειδικών.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα 50

Για το σενάριο που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από τους 50 ετών, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».

Για τη μετάλλαξη Όμικρον

Για τη μετάλλαξη Όμικρον σχολίασε «δεν είμαι σίγουρος αν είναι εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία… Έχουμε δει τρεις φορές το ίδιο έργο να έρχεται μια παραλλαγή του ιού η οποία να έχει κάποια χαρακτηριστικά που την κάνουν λίγο πιο ‘χειρότερη’ κυρίως πιο μεταδοτική πρέπει να κινηθούμε με τη λογική ότι είναι πιο μεταδοτικό, βλέπουμε άλλωστε να διασπείρεται».
Ο κ. Βατόπουλος, πρότεινε μεταξύ άλλων πως πριν πάμε σε όποια γιορτινή συγκέντρωση επίσης να γίνεται ένα σελφ τεστ σε όσους θα πάνε. «Εμβολιασμός, ράπιντ τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας τα 3 όπλα που πρέπει να χρησιμοποιούνται παράλληλα με το εμβόλιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr