Βατόπουλος: Το σημείο που διαφώνησαν οι λοιμωξιολόγοι

0
6

Ο κ. Βατόπουλος μίλησε σχετικά με το σημείο που διαφώνησαν οι λοιμωξιολόγοι στην Επιτροπή για το άνοιγμα των Λυκείων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Τσιόδρας είχε διαφωνήσει στην Επιτροπή με την πρόταση της Κυβέρνησης για το άνοιγμα. Ακόμη να σημειωθεί ότι η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας έκανε την επίσημη ανακοίνωση για το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου με σκληρά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής μικροβιολογίας, στην συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι στην απόφαση της επιτροπής των ειδικών για τα Λύκεια ήταν ομόφωνη σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για να ανοίξουν.

Βατόπουλος

Βατόπουλος: Διαφωνία στην ημερομηνία του ανοίγματος των Λυκείων

Η διαφωνία πρόσθεσε, αφορούσε στην ημερομηνία ανοίγματος των Λυκείων καθώς κάποια μέλη της επιτροπής εκτιμούσαν ότι θα έπρεπε να την ορίσει η Πολιτεία με βάση την εκπλήρωση των προϋποθέσεων. Τελικά, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα.

Χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την τήρηση των προϋποθέσεων για τα Λύκεια λέγοντας ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και ενημέρωση για τη διενέργεια των self test. Χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται πολλές εξετάσεις, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται ασυμπτωματικοί φορείς κορωνοϊού.

Βατόπουλος: «Η λογική του οριζόντιου κλεισίματος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του»

«Όλοι συμφωνούμε ότι η λογική οριζόντιου κλεισίματος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και πλέον, επειδή υπάρχουν τα εργαλεία όπως τα αντιγονικά τεστ, να πάμε σε λελογισμένες αναστολές περιορισμών, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποκατασταθεί αυτός ο περιορισμός με το ανάλογο testing», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αλλάζει λιγάκι το μείγμα των μέτρων ώστε να ελαφρυνθούν περιορισμοί και να αυξηθεί το testing.

Βατόπουλος:  Τι θα γίνει το Πάσχα

Σχετικά με το Πάσχα τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί πάλι τις επόμενες εβδομάδες και πως δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Εξέφρασε την ελπίδα οι Αθηναίοι να μπορέσουν τουλάχιστον να πάνε στα εξοχικά τους που βρίσκονται στα περίχωρα της Αττικής.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr