Βελόπουλος: Άλλαξε το βιογραφικό του μετά την διάψευση του Πανεπιστημίου Κύπρου

0
84

Βελόπουλος: Την έκπληξη και την αγανάκτησή του εκφράζει το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης για δημοσιεύματα σχετικά με τα πτυχία του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο κ. Βελόπουλος ανέφερε στο βιογραφικό του ότι είναι πτυχιούχος του «Πανεπιστημίου Κύπρου«, το οποίο όμως με ανακοίνωσή του, χθες, τον διέψευσε σημειώνοντας πως: «Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου«.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής το βιογραφικό του κ. Βελόπουλου ήταν το παρακάτω:

Σήμερα, λοιπόν ο κ. Βελόπουλος άλλαξε το βιογραφικό του και στη θέση του «Πανεπιστημίου Κύπρου» έβαλε το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου». Μάλιστα, δια του Γραφείου Τύπου του ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας:

«Με μεγάλη μας έκπληξη αλλά και αγανάκτηση αναγκαζόμαστε να σας αποστείλουμε την παρούσα προκειμένου να αιτηθούμε την αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με την αναπαραγωγή από μέρους σας μιας ψευδούς, συκοφαντικής, κατασκευασμένης δήθεν είδησης. Συγκεκριμένα, εχθές προβήκατε στην αναπαραγωγή ενός «κατασκευασμένου» άρθρου για τους τίτλους σπουδών του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκου Βελόπουλου. Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο- προτού προβείτε στην εν λόγω δημοσίευση- δεν επικοινωνήσατε με τον ίδιο ή με το Γραφείο Τύπου του κόμματος, προκειμένου να λάβετε τη δική του τοποθέτηση, ως «καταγγελλόμενο» μέσω του ως άνω «κατασκευασμένου» άρθρου πρόσωπο, όπως οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιβάλλουν. Με τον τρόπο αυτό καταλήξατε στο δεύτερο και σοβαρότερο ατόπημα, ήτοι την αναπαραγωγή μιας παντελούς ψευδούς, ανυπόστατης και συκοφαντικής «δήθεν είδησης».

Ο τρόπος που προβλήθηκε η ψευδής και «κατασκευασμένη» είδηση προσάπτει στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ εμμέσως πλην σαφώς την κατηγορία ότι έχει συντάξει ψευδές βιογραφικό ως προς τις πανεπιστημιακές του σπουδές, κι ότι δεν διαθέτει πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Το «κατασκευασμένο» δημοσίευμα προβλήθηκε με τέτοιο τρόπο ωσάν να μην διαθέτει καν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών, κι όχι για να αποτυπώσει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή προφανώς διαθέτει τόσο πτυχιακό τίτλο -και μάλιστα αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ, όσο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών- απλά ο συντάξας του βιογραφικού, που προφανώς δεν ήταν ο ίδιος ο κύριος Βελόπουλος, προέβη σε λανθασμένη αναγραφή του Πανεπιστημιακού ιδρύματος των τίτλων σπουδών του. Να επαναλάβουμε στο σημείο αυτό ότι κανένας δημοσιογράφος δεν επικοινώνησε με τον ίδιο τον Πρόεδρο, ή με το Γραφείο τύπου του κόμματος ώστε να λάβει τη δική του τοποθέτηση – απάντηση.

Ελάχιστα μόνο σάιτ αρκέστηκαν στην παράθεση μιας ανάρτησης που έγινε από τους διαχειριστές του λογαριασμού του στο twitter, και στην οποία επιδεικνυόταν ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών του. Και πάλι, ωστόσο, η αναφορά αυτή δεν πληροί τους κανόνες που επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, σύμφωνα με την οποία προκειμένου να προβληθεί μια είδηση, θα πρέπει να προηγείται διασταύρωση και τοποθέτηση αμφότερων των πλευρών. Η δε αναπαραγωγή μιας ανάρτησης στο twitter δεν καλύπτει αυτή την προϋπόθεση, καθώς ξεκάθαρα αναφέρεται στο twitter ότι τον λογαριασμό διαχειρίζονται τρίτοι διαχειριστές κι όχι ο ίδιος, το δε ζήτημα ήταν καθαρά προσωπικό και γι’ αυτό έπρεπε να ζητηθεί η δική του τοποθέτηση. Εάν είχε γίνει αυτό, εάν είχε ζητηθεί απάντηση από τον ίδιο ή από το Γραφείο Τύπου, θα είχε αποκατασταθεί η αλήθεια, και μαζί με αυτήν η τιμή και υπόληψή του, ότι δηλαδή διαθέτει πτυχίο αλλά και 3 μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Α.Π.ΚΥ!

Τα ΜΜΕ ωστόσο δυστυχώς προτίμησαν να προβούν στην εξαγωγή ιδίων συμπερασμάτων, να χρωματίσουν την ψευδή «κατασκευασμένη» είδηση, παρουσιάζοντάς την ως αληθινή και δίνοντάς της αρνητικές προεκτάσεις, επιλέγοντας να καταλήξουν σε συμπεράσματα από ψευδείς και μονόπλευρες εντυπώσεις, κι όχι από πραγματικές ειδήσεις. Επειδή παρά τις συνεχείς επικοινωνίες μας μαζί σας, και παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις σας ότι θα προβείτε σε επανόρθωση, εσείς προτιμήσατε να μας εμπαίζετε, αφήνοντας ανηρτημένη μια ψευδή, συκοφαντική, ανυπόστατη και κατάπτυστη «δήθεν είδηση». Για όλους τους παραπάνω λόγους, και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος, σας καλούμε να «κατεβάσετε» αμέσως το «κατασκευασμένο» ψευδέστατο, ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα.

Σας αποστέλλουμε συνημμένο το ορθό βιογραφικό του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, καλώντας σας να αναρτήσετε άμεσα σχετικό δημοσίευμα- διάψευση του προαναφερθέντος «κατασκευασμένου» δημοσιεύματος, και να προβείτε με τον τρόπο αυτό στην αποκατάσταση της αλήθειας, Άλλως Σας δηλώνουμε ότι θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και του ίδιου του κυρίου Βελόπουλου, σε αστικό αλλά και ποινικό επίπεδο».

Εδώ μπορείτε να δείτε το ανανεωμένο βιογραφικό του.

Πηγή: Pagenews.gr